Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ο καλύτερος υπουργός του κόσμου

Επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν ανέχονται τον εξευτελισμό, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα έπρεπε να πάει σπίτι του, ώστε να μπορεί να έχει δουλεπρεπή οικειότητα με όποιον μεγαλοσχήμονα επιθυμεί.
Στο ντοκιμαντέρ "Black Trail" του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού European Investigative Collaboration (EIC), σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι έχει την τύχη να τον υπηρετεί ο "σημαντικότερος υπουργός του κόσμου, αναφορικά με τη ναυτιλία", ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης (οι σχετικές δηλώσεις του στο 32:50 του βίντεο).
Δυστυχώς, όσο αλήθεια είναι ότι ο κ. Πλακιωτάκης είναι ο σημαντικότερος υπουργός του κόσμου, άλλο τόσο αλήθεια είναι και ότι υπηρετεί τους απλούς πολίτες.
Αν προσπεράσουμε τα αγγλικά της αριστείας, που χρησιμοποιεί, την αλαζονεία που εκπέμπει, αλλά και την ανοησία να εκφράζεται με τέτοια οίηση και με σαθρά επιχειρήματα απέναντι σε δημοσιογράφους ερευνητές, θα φτάσουμε στην ουσία, που μόνο οργή και ντροπή μπορεί να προκαλέσει.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις απαντήσεις που δίνει, μπαίνει στη χορεία των αρνητών των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την κλιματική αλλαγή, την ώρα που ήδη ζούμε τις συνέπειές της.
"Έχουμε δεσμευτεί να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Έχουμε όμως πραγματικές αποδείξεις πως μια τέτοια πολιτική θα έχει θετικές επιπτώσεις; Αυτό είναι ερωτηματικό", λέει χαρακτηριστικά.
Εμφανίζεται, ως κουτοπόνηρος, που κοροιδεύει διεθνείς οργανισμούς και δεν δίνει λογαριασμό, καθώς όταν ερωτάται γιατί στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (IMO), όσοι εκπροσωπούν την Ελλάδα προέρχονται από την βιομηχανία της ναυσιπλοΐας, και κανείς από την επιστημονική κοινότητα, υπεκφεύγει και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την ερώτηση.
Τα πραγματικά αποκαλυπτήρια όμως γίνονται όταν οι δημοσιογράφοι του δίνουν να ρίξει μια ματιά σε όσα έχει αναφέρει ο εφοπλιστής Λασκαρίδης σχετικά με το πόσο υπολογίζουν οι εφοπλιστές κυβερνήσεις, υπουργούς και πρωθυπουργους.
Ο κ. Πλακιωτάκης παίρνει στο χέρι του το τάμπλετ, αλλά πριν δει τι έχει πει ο Λασκαρίδης (και μείνει ενεός), αναφωνεί:
"Α, ο Πάνος, ξέρω".
Ο "Πάνος" θα έπρεπε να είναι "Πάνος" για τους φίλους του. Για έναν υπουργό, ειδικά για έναν υπουργό που έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο του "Πάνου", θα έπρεπε να είναι ο κ. Λασκαρίδης.
Όχι όμως προφανώς για τον "σημαντικότερο υπουργό του κόσμου".
Ο κάθε εφοπλιστής, δρα με ένα και μόνο στόχο. Τη μεγιστοποίηση των κερδών του και την προστασία της θαλάσσιας αυτοκρατορίας του. Γι' αυτό είναι περίεργο να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη ισχύς, πάει μαζί με τον κυνισμό, αλλά και τη σκληρότητα της δύναμης.
Ο υπουργός όμως, είναι σε αυτή τη θέση για να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και οφείλει εκτός από ικανός και αποτελεσματικός να είναι και αξιοπρεπής.
Γιατί όταν εξευτελίζεται, εξευτελίζεται στο όνομα του λαού.
Και επειδή αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός, την ξεφτίλα ποτέ δεν την ανέχθηκε, καλό θα είναι ο κ. Πλακιωτάκης να πάει σπίτι του, ώστε να μπορεί με όλη του την άνεση να έχει δουλεπρεπή οικειότητα με όποιον μεγαλοσχήμονα επιθυμεί.

Μάνος Χωριανόπουλος
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: