Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί κ. Χατζηδάκη

«Απλήρωτα 10ωρα, μειώσεις μισθών και υποσχέσεις για ρεπό που ποτέ δεν θα έρχονται, αυτά νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης» καταγγέλλει ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Σε υψηλούς τόνους σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τα περιβόητα ρεπό και για τις υπερωρίες του αντεργατικού εργασιακού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Απλήρωτα 10ωρα, μειώσεις μισθών και υποσχέσεις για ρεπό που ποτέ δεν θα έρχονται, αυτά νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα μέσα από την πρόβλεψη του σχεδίου νόμου για ρεπό αντί για πληρωμή υπερωριών.
«Με ρεπό δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Θα χάσει τα χρήματα από τις υπερωρίες αλλά "θα έχει παραπάνω χρόνο". Αυτό το "αντάλλαγμα" φέρνει ο κ. Χατζηδάκης» σχολίασε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα μέσα από την πρόβλεψη του σχεδίου νόμου για ρεπό αντί για πληρωμή υπερωριών.
«Με βάση τα "οικονομικά Χατζηδάκη" οι άνεργοι, με το πλεόνασμα ελεύθερου χρόνου, θα είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι» επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Υπογραμμίζει μάλιστα «ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Χατζηδάκη ότι με υποβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς και "ποινές χάδι", δεν θα υπάρχει έλεγχος ούτε στα ωράρια, ούτε στα ρεπό».
«Απλήρωτα 10ωρα, μειώσεις μισθών και υποσχέσεις για ρεπό που ποτέ δεν θα έρχονται, αυτά νομοθετεί ο κ. Χατζηδάκης. Δεν θα τους αφήσουμε να γυρίσουν το ρολόι του χρόνου έναν αιώνα πίσω» καταλήγει εμφατικά το σχόλιό του ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: