Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Η Γενοκτονία των Ποντίων στην εκπομπή "Μια φωτογραφία, μια ιστορία" της Pella TV

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων πανελλαδικά της μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων την Κυριακή 23 Μαϊου 2021, προγραμματίστηκε από την "Pella TV" να μεταδοθούν στην εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" οι παρακάτω εκπομπές που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας:
α. Το Σάββατο 22-5-2021 και ώρα 15.05 ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών Θεοφάνης Μαλκίδης, μέσα από οπτικό υλικό παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη Γενοκτονία των Ποντίων.
β. Την ίδια ημέρα (22-5-2021) και ώρα 19.00' ο ερευνητής και λαογράφος Ασλανίδης Απόστολος, αναφέρεται όχι μόνο σε περιοχές του Πόντου που έχει επανειλλημένα επισκεφθεί και καταγράψει, αλλά και στους διωγμούς, τις σφαγές, τους ξεριζωμούς και τις προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και εκτουρκισμού, με αποκορύφωμα τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση-γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Τίτλος της παρουσίασης: "Ακές ατότες"=Εκεί τότε).
γ. Την Κυριακή 23-5-2021 και ώρα 19.00' οι: 1. Στάθης Ταξίδης, εκπαιδευτικός, ερευνητής και συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού "Ποντιακή Εστία" και 2. Μίμης Γρηγοριάδης, πρώην πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου "Οι Τραγουδάνοι του Πόντου" Γιαννιτσών, που αναφέρονται στα γεγονότα που συνετέλεσαν να αφανισθεί μεγάλο μέρος του Ελληνισμού του Πόντου πριν ένα αιώνα περίπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: