Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έλυσαν το παζλ των θρομβώσεων

Φως στην άκρη του τούνελ με τα περιστατικά θρομβώσεων και συνδρόμου θρομβοκυτταροπενίας που προκαλούνται (σπάνια) από τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson βλέπουν επιστήμονες από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Rolf Marschalek, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί τροποποιώντας τον μηχανισμό του εμβολίου.
Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατέληξαν πως ο μηχανισμός που χρησιμοποιούν τα δυο εμβόλια, δηλαδή οι αδενοϊικοί φορείς για να μεταφέρουν την λεγόμενη πρωτεΐνη-ακίδα (spike protein) στον πυρήνα του κυττάρου, είναι προβληματικοί. Η επιστημονική ομάδα πιστεύει ότι αυτός ο μηχανισμός μπορεί να τροποποιηθεί, προκειμένου να σταματήσουν οι παρενέργειες.
Αντίθετα, τα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA (όπως της BioNTech/Pfizer και Moderna) παρέχουν το γενετικό υλικό στο κυτταρικό υγρό και όχι στον κυτταρικό πυρήνα.
«Όταν τα γονίδια βρίσκονται στον πυρήνα μπορούν να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα», δήλωσε ο Marschalek στους Financial Times, εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό μπορεί να διορθωθεί.
Η J&J είχε ήδη επικοινωνήσει με το εργαστήριο του Marschalek για να ζητήσει καθοδήγηση με σκοπό να προσαρμόσει το εμβόλιο, ώστε να εξαλειφθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: