Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΣ Πέλλας - Κύπελλο Ερασιτεχνών: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (0-1)1-3

Δίκαιη νίκη-πρόκριση για τον καλύτερο Εθνικό Γιαννιτσών στην Πέλλα, σ' ένα παιχνίδι που ποιοτικά ήταν μέτριο, είχε όμως γκολ και σχετικό ενδιαφέρον κυρίως προς το τέλος. 
Ανώτερος ο Εθνικός πιο προσανατολισμένος, πιο λογικός και ήρεμος ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και με όχι και την καλύτερη του εμφάνιση, είχε την παράσταση νίκης από το ξεκίνημα και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, ακόμη και στο διάστημα που πήγε μόνος του να τα κάνει «θάλασσα». Πέτυχε το γκολ που δικαιούταν με την παρουσία του, με τον Γρηγοριάδη (25') που βρέθηκε εκεί που δεν βρέθηκαν και θα έπρεπε πολλοί ποδοσφαιριστές της Πέλλας μετά από στιγμιαία αδράνεια, κι εκτός ελαχίστων φάσεων, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα πηγαίνοντας με το ρευστό, αλλά φαινομενικά όσο υπερβολικό και να ακούγεται, μη ανατρέψιμο 0-1 στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν κάποιον ρυθμό και επιτέλους έχοντας κάποιον θεωρητικά ορατό στόχο και σκοπό, αφού πλέον γνώριζαν ότι κυνηγούσαν το σκορ, κι έχοντας πετάξει προηγουμένως ένα ολόκληρο ημίχρονο στα «σκουπίδια», να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα απ' όσα διεκδίκησαν μέχρι τότε... Πίεσαν πιο πολύ πήραν πιο πολλές μπάλες στα πόδια τους, αλλά εκτός από την όχι και καλή αγωνιστικά μέρα, έλειψαν και οι λύσεις που θα προβλημάτιζαν τους φιλοξ
ενουμένους. Ο Εθνικός κόντρα σ' αυτή την κάπως ευνοϊκή ροή για την Πέλλα, πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Σιδώρη (70'), με τους γηπεδούχους μάλλον δίκαια να διαμαρτύρονται για οφσάιντ του σκόρερ, χωρίς αυτό να μετριάζει το δίκαιο της εξέλιξης του αγώνα. Η Πέλλα αντέδρασε και αφού έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να μειώσει, το πέτυχε 10 λεπτά αργότερα με τον Κούμπου (80'), αλλά το μυαλό δεν ήταν τόσο καθαρό ώστε να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση και να κυνηγήσει την ανατροπή. Άφησε πολλούς χώρους ανοιχτούς, βγήκε λίγο άναρχα μπροστά κι ενώ υπήρχε αγωνιστικός χρόνος έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό με την ικανότητά του επιθετικά, να το εκμεταλλευτεί, «καθαρίζοντας» μάλλον εύκολα και οριστικά την υπόθεση νίκη και πρόκριση, με τέρμα του Ανδρονικίδη (85'). Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη περισσότερο διαδικαστικά, δεν έδωσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις.
Καλύτερος ο Εθνικός, δίκαιη η νίκη, όμως ακόμη και ο μέτριος Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας, πρέπει να μάθει να μην χαρίζει περισσότερα στο αντίπαλο απ' όσα εκείνος δικαιούται με την απόδοσή του.
Το ερχόμενο ΣΚ Πέλλα και Εθνικός έχουν και οι δύο ρεπό για το πρωτάθλημα... Το βίντεο κάποια στιγμή αύριο κατά την διάρκεια της ημέρας.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης (Βουδούρης 61'), Πλιόγκας, Τζιότζιος, Στάγκος (Καραμούζας 69΄), Καμπούρης, Κούμπους, Μήτκας, Πιτσάρης (Κωνσταντινίδης 85'), Βιογιατζής. Μπουράκης, Κατσαμακτσής, Ρέκος, Αλευρούδης Κ., Αλευρούδης Μ. απουσίαζαν για διάφορους λόγους.
Εθνικός Γιαννιτσών (Πέσιος): Καμπαλής, Χατζηλιάδης, Γρηγοριάδης, Σιδέρης (Φλώρος 81'), Κυργερίδης, Γκογκολούδης, Ζαμίδης, Τσιλογλανίδης (Σιταράς 63'), Γουστέρης, Αλμπάνης, Σιδώρης (Ανδρονικίδης 75').
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: