Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

«Το σύστημα δεν λειτουργεί» μετά το λουκέτο στη ΜΕΘ της Έδεσσας

Το... αυτονόητο καταγράφει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, αναφέρεται στις επιπτώσεις για το τοπικό σύστημα υγείας μετά το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Ο αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζει πως όταν σταμάτησε η λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, οι γιατροί μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, σημειώνοντας επίσης ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, «στην Έδεσσα, θα λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».
Ωστόσο, όπως εύλογα επισημαίνει, «από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει», τονίζοντας ότι «εάν κάποιος χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ουσιαστικά δηλαδή ακυρώνεται και η χειρουργική κλινική της Έδεσσας».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «στο Νοσοκομείο της Έδεσσας για τη ΜΕΘ υπάρχουν τέσσερις εντατικολόγοι - παθολόγοι γιατροί και δύο υπάρχουν στη ΜΕΘ Γιαννιτσών», εκτιμά ότι «μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο ΜΕΘ, διότι στη ΜΕΘ Έδεσσας υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν άλλες 3 κλίνες Covid, εκτός από τις 3 που υπάρχουν» και ζητά να δοθεί λύση χωρίς να κλείσει καμία ΜΕΘ: ούτε της Έδεσσας ούτε των Γιαννιτσών.
Υπενθυμίζεται ότι για το λουκέτο της ΜΕΘ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τοπικούς φορείς να πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμισή του, ενώ υπήρξαν και παραιτήσεις από μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου. 
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: