Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

«Κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα διακινείται στο Ευρωκοινοβούλιο»

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει «το άθλιο κι επικίνδυνο αντικομμουνιστικό ‘άτυπο ψήφισμα’ που διακινεί προς συλλογή υπογραφών η αποκαλούμενη ‘άτυπη ομάδα για την Ευρωπαϊκή Μνήμη’, και υπογράφουν ορισμένοι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, μιλώντας για τις δήθεν ‘μαζικές σοβιετικές απελάσεις, το σύστημα φυλακών Γκουλάγκ και τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη’.
Η αντικομμουνιστική αυτή σύναξη αποτελείται από ευρωβουλευτές προερχόμενους κυρίως από τα ακροδεξιά κυβερνητικά κόμματα της Πολωνίας και Ουγγαρίας και τις Βαλτικές χώρες. Μεταξύ των υπογραφόντων φιγουράρουν τα ονόματα γνωστών αντικομμουνιστών που πρωτοστατούν στις χώρες τους στην ηρωοποίηση των συνεργατών των ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που επιδίδονται στον εξωραϊσμό των ναζιστικών φρικαλεοτήτων και θηριωδιών στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Το ‘ψήφισμα’ βρίθει από αποκυήματα γκαιμπελικής μορφής και έμπνευσης, το ψεύδος των οποίων έχει αποδειχθεί ιστορικά. Ακριβώς για αυτό αναγνωρίζει ότι ‘δεν έχουν αξιολογηθεί από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου’ και προσπαθεί να εμφανίσει τις τερατολογίες της ναζιστικής και αστικής προπαγάνδας σαν δήθεν ‘γεγονότα’, παραχαράσσοντας βάναυσα την ιστορική αλήθεια» επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ.
«Με βάση αυτά τα αναίσχυντα ψέματα προωθεί την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων καλώντας μεταξύ άλλων ‘τα κράτη μέλη να συμπεριλάβουν την ιστορία και την ανάλυση του ναζιστικού και κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού στα σχολικά τους προγράμματα’ για να μολύνουν τις συνειδήσεις των μαθητών, των φοιτητών, της νεολαίας με τη βεβήλωση ιστορικών γεγονότων και των λαϊκών αγώνων, με το αντικομμουνιστικό δηλητήριο. Η αντικομμουνιστική αθλιότητα επιχειρεί να εμφανίσει ως θύματα διώξεων διάφορες φασιστικές ομάδες και συνεργάτες των Ναζί αντεπαναστάτες και εγκληματίες. Αθωώνει το ναζισμό και τον φασισμό, ηρωοποιεί τους δωσίλογους και φασιστικές συμμορίες όπως τα ‘Βαφεν Ες-Ες’ που κατέσφαζαν μαζί με τα στρατεύματα κατοχής τους ίδιους τους λαούς τους αυτών των χωρών. Η πλαστογραφία της Ιστορίας κι ο αντικομμουνισμός αποτέλεσε το πρόσχημα με το οποίο οι κυβερνήσεις των Βαλτικών χωρών, της Πολωνίας και άλλων κρατών-μελών, με την πλήρη στήριξη της ΕΕ, εδώ και χρόνια εξαπολύουν πογκρόμ διώξεων ενάντια στους κομμουνιστές, πολύχρονες φυλακίσεις βετεράνων της αντιφασιστικής πάλης, την απαγόρευση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης» προσθέτει η ΕΟ του ΚΚΕ.
Σημειώνει, ακόμα, ότι «καθόλου τυχαία το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα έρχεται σε μια περίοδο κλιμάκωσης της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της, καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος και κατάργησης εργασιακών και κοινωνικών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα».
«Είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τις αντικομμουνιστικές χυδαιότητες θα υποτάξουν τους λαούς να αποδεχτούν σαν ‘αιώνια μοίρα’ τους τις κρίσεις, τα βάσανα, τη φτώχεια και τους πολέμους, το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Η ανατροπή του, η αντικατάστασή του από την εργατική εξουσία, μια κοινωνία απαλλαγμένη από το αίσχος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό είναι αναπόφευκτη ιστορική αναγκαιότητα, το αναπότρεπτο φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας» καταλήγει η ΕΟ του ΚΚΕ.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: