Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κύπελλο Ερασιτεχνών - ΕΠΣ Πέλλας: ΣΦ ΠΑΟΚ Πατριαρχείο - Ακρίτας Σωσάνδρας (1-1)1-3

Αφού κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα της Σωσάνδρας κατάφερε μια σχετικά εύκολη νίκη-πρόκριση στα Γιαννιτσά, με αντίπαλο τον μαχητικό ΣΦ ΠΑΟΚ Πατριαρχείο, έστω κι αν χρειάστηκε πρώτα να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, με τους γηπεδούχους κόντρα στην ροή να προηγούνται στο σκορ.
Πλήρη κατοχή ο Ακρίτας σε ολόκληρο το 90λεπτο, αλλά στο πρώτο μέρος μόνο με μια φλύαρη υπεροχή χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μακρίδη (23') σε μια αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων και στην μοναδική του επιθετική ενέργεια στο πρώτο 45λεπτο! Η ομάδα της Σωσάνδρας που αναλώθηκε μόνο σε καλή κυκλοφορία σ' αυτό το διάστημα χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα, κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου με κοντινό σουτ του Καραγιαννίδη (43') μετά από δύσκολη μεν, αλλά ασταθή απόκρουση του Ουγκανέζωφ.
Στο δεύτερο ο Ακρίτας έγινε πιο απαιτητικός, δημιούργησε περισσότερες καταστάσεις, αλλά έδειχνε να δυσκολεύεται να βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η λύση δόθηκε από το σημείο του πέναλτι από τον Κουντουρά (77'), πέναλτι που υπέδειξε δίκαια ο κ. Μιχαηλίδης, σε απλωμένο χέρι αμυντικού των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να «κάθονται» στο υπόλοιπο διάστημα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο, με τους γηπεδούχους πιο ζωντανούς αλλά ακίνδυνους, να ψάχνουν τη μία και μοναδική φάση για να φέρουν το ματς στα ίσια και να το οδηγήσουν στην παράταση. Ήρθε όμως ο Νεντιάλκωφ (90') να «καθαρίσει» οριστικά την νίκη και την πρόκριση για τον Ακρίτα σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα, πετυχαίνοντας το 3ο τέρμα με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή, κάνοντας διαδικαστικά τα λεπτά του έξτρα χρόνου που κράτησε ο διαιτητής του αγώνα.
Διπλό δοκάρι για τους νικητές στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με την ευκαιρία ομως να χάνεται, δοκάρι και για τους ηττημένους που θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν λίγο μετά το προβάδισμα του Ακρίτα, δεν αλλάζουν πολύ την εικόνα και την βαρύτητα ως προς την τελική έκβαση της αναμέτρησης.
Δεν χωράει καμία αμφιβολία για την δικαιοσύνη του αποτελέσματος και την ανωτερότητα των φιλοξενουμένων, εντούτοις εμφανέστατη ήταν και η ανετοιμότητα των ομάδων από την μεγάλη αποχή και τις δυσκολίες όλων των ομάδων στην φετινή προετοιμασία.
Λίγο αργότερα φάσεις και γκολ από την αναμέτρηση...





Δεν υπάρχουν σχόλια: