Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

"Στοπ στη βία - πάσα στη φιλία!"

Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός πρέπει να είναι η αφορμή για αγάπη, συνεργασία και αλληλεγγύη και σε καμία περίπτωση αφετηρία για βία και μίσος.
Σε αυτήν την κατεύθυνση οι μαθητές/τριες του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, στέλνουν το δικό τους «δυνατό» μήνυμα, αυτό της αποδοχής, ενότητας και φίλαθλου πνεύματος, αξιών δηλαδή που θα πρέπει να είναι οδηγός όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε ολάκερη τη ζωή μας με ένα ευφάνταστο σποτ που δημιούργησαν και φέρει τον τίτλο: "Στοπ στη βία- πάσα στη φιλία!"
Η ιδέα "έπεσε στο τραπέζι" από την καθηγήτρια κ. Μπάλα Αναστασία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από όλα τα παιδιά του σχολείου που δούλεψαν πυρετωδώς για να την υλοποιήσουν.
Προβολές σχετικών ταινιών, καταιγισμός ιδεών και προτάσεων, γυρίσματα, δημιουργικές δια-δραστικές συναντήσεις, ατελείωτες ώρες μοντάζ ,για να βγει το τελικό αποτέλεσμα που αποπνέει κυρίως "ψυχή" και φαντάζει σπουδαίο γιατί είναι ικανό να μας μεταμορφώσει.
Δεν είμαστε λοιπόν αντίπαλοι, είμαστε συναγωνιστές, οφείλουμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά τόσο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου όσο έξω από αυτές.
Οι διαχωρισμοί, το μίσος δεν πρέπει να έχουν θέση ανάμεσά μας, ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζουμε.
Η μπάλα και τα σπορ λοιπόν πρέπει ν' αποπνέουν μόνο χαρά, ευχαρίστηση και υγεία.
Ας γίνει επιτέλους το σύνθημα πράξη: "Στοπ στη βία- πάσα στη φιλία!"
Υ.Γ. Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια κ. Μπάλλα Αναστασία για την πρωτοβουλία, οργάνωση και υλοποίηση και των δύο βίντεο (trailer και τελικό σποτ) καθώς και στους μαθητές-τριες της γ' τάξης για την συμμετοχή τους στο όλο εγχείρημα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: