Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά,
μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των
δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης.
Στόχος είναι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και
γενικότερα των χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με τη διατροφή, καθώς τα
προϊόντα που θα πωλούνται στους μαθητές θα είναι με χαμηλά λιπαρά και
θα διατίθενται υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα και σαλάτες.
Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: