Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κερδοφορία πάνω από τις προβλέψεις για τις Τράπεζες στην Ελλάδα τη στιγμή που ο λαός στενάζει οικονομικά

Τελικά η κρίση προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες κέρδους για αυτούς που ξέρουν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Τη στιγμή που οι πολίτες στη χώρα βιώνουν μια άγρια επιβολή φορολογικών μέτρων, απολύσεις και μειώσεις αποδοχών, που τους οδηγούν στην εξαθλίωση οι Τράπεζες στη χώρα μας αυξάνουν την κερδοφορία τους. Εϊναι οι ίδιες Τράπεζες που ενισχύθηκαν με χρήματα των πολιτών για την περίφημη ανακεφαλαιοποίησή τους και που έχουν κλειστές τις στρόφιγγες των δανείων ακόμη και σε υγιείς επιχειρηματίες. Δείτε λοιπόν τα κέρδη του εξαμήνου που ανακοίνωσαν οι μεγάλες τράπεζες στη χώρα μας.... 
Eurobank: Κέρδη 45 εκατ. ευρώ, συνυπολογιζομένων των κερδών του αναβαλλόμενου φόρου, με τις δραστηριότητες στο εξωτερικό να συνεισφέρουν θετικά κατά 6 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Eurobank.  
Alpha Bank: Υψηλότερη του αναμενόμενου κερδοφορία ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο η Alpha Bank. Τα καθαρά κέρδη, συμπεριλαμβανομένης της υπεραξίας για την Emporiki, ανήλθαν στα 2,73 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 2,65 δισ. ευρώ.  
Εθνική Τράπεζα: Κέρδη ύψους 344 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2013 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), έναντι ζημιών 1.894 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 3,5 δις ευρώ παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Το καθαρό αποτέλεσμα που αναλογεί στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς στο διάστημα αυτό διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. ευρώ ενσωματώνοντας όφελος από αρνητική υπεραξία εξαγορών ύψους 3,8 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. 

Πηγή: loudias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: