Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας για καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων μεσώ προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας

"Αξιότιμοι" κύριοι και κυρίες των Α' και Γ' ΕΠΚΑ, Υπουργείου Πολιτισμού,
"Αξιότιμοι" κύριοι και κυρίες της Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων/ Τμήμα Δημόσιων Επενδύσεων, Υπουργείου Πολιτισμού,
Είμαστε εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (αρχαιοφύλακες, εργάτες, καθαριστές) και εργαζόμαστε από την 1η Απριλίου 2013 σε πρόγραμμα ΚΟΧ Πολιτισμού (κοινωφελή χαρακτήρα) 7μηνης διάρκειας από την ΜΚΟ ΚΕΑΕΠ για λογαριασμό των Ά,΄Β,΄Γ Γ' ΕΠΚΑ για το έργο: «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον τομέα του Πολιτισμού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Α΄, Β’ και Γ’ ΕΠΚΑ»...
Το παρών κείμενο αποτελεί επιστολή διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή χρονοτριβή και καθυστέρηση της όλης διαδικασίας πληρωμής των δεδουλευμένων μας και την κακοδιοίκηση και αναποτελεσματικότητα μέχρι και σήμερα της όλης διαδικασίας.

Μας είχε γνωστοποιηθεί με την έναρξη του προγράμματος ότι η πληρωμή μας θα είναι σε τρεις (3) δόσεις (40%, 50%, 10%) σύμφωνα με την πορεία της χρηματοδότησης του έργου. Μάλιστα, αυτό αποτέλεσε και όρο προς αποδοχή στην σύμβαση ιδιωτικού δικαίου την οποία υπογράψαμε. Για το λόγο αυτό δεν έγινε και καμία ενόχληση μέσα στους 3 πρώτους μήνες όπου αποτελεί το 40% του όλου 7μήνου. Το 40% ολοκληρώθηκε 21 Ιουνίου 2013 (ημέρα Παρασκευή). Θα έπρεπε δηλαδή το αργότερο 29 Ιουνίου 2013 (ημέρα Παρασκευή) να είχε πραγματοποιηθεί η πληρωμή μας. Τα χρήματα της Α' δόσης είναι εγκριμένα, διασφαλισμένα πλήρως και εκταμιευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Μετά λοιπόν από αλλεπάλληλες ενοχλήσεις προς τους αρμόδιους και υπεύθυνους για το θέμα της πληρωμής μας διαπιστώθηκαν πράξεις οι οποίες φανερώνουν κακοδιοίκηση ανθρώπων που κατέχουν ανώτερες θέσεις δημόσιων υπηρεσιών και χαμηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών.

Μετά λοιπόν από αυτοπρόσωπη επίσκεψη κάποιου εργαζόμενου από εμάς που πραγματοποιήθηκε αρχικά στην Διαχειριστική Αρχή (Θεμιστοκλέους 87) και κατόπιν στην Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων/ Τμήμα Δημόσιων Επενδύσεων του Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20-22), ενημερώθηκε για τον ορισμό υπαλλήλου της Α' ΕΠΚΑ στις 2 Ιουλίου 2013 ως υπόλογο για το πρόγραμμα στο οποίο απασχολούμαστε. Να διευκρινιστεί εδώ ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του δικαιώματος του εργαζόμενου Έλληνα ΠΟΛΙΤΗ και ότι οι υπηρεσίας αυτές σαν μέρος του κρατικού μηχανισμού και της Δημόσιας Διοίκησης μέλημα τους και υποχρέωση τους κατά τον Νόμο αποτελεί η εξυπηρέτηση του Έλληνα ΠΟΛΙΤΗ!!

Σκοπός μας λοιπόν ήταν να ενημερωθούμε για την πορεία και την διαδικασία πραγματοποίησης της πληρωμής μας. Αρχική απορία μας λοιπόν αποτελεί γιατί ο ορισμός του υπολόγου έγινε από τις Α' και Γ' ΕΠΚΑ μετά από συνεννόηση τους, στις 2 Ιουλίου 2013?? Τρις (3) ολόκληρους μήνες (ο καθένας από την πλευρά του) τι έκανε?? Τι περιμένατε όλοι σας?? Αν στην μεταξύ σας σύμβαση συνεργασίας (ΜΚΟ-ΕΠΚΑ) υπάρχει ο όρος ότι ο υπόλογος ορίζεται μετά το πέρας του 40%, παρακαλώ πολύ να μας γνωστοποιηθεί το αντίστοιχο απόσπασμα της μεταξύ σας σύμβαση.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, πάλι εκπρόσωπος από εμάς, είχε συνάντηση στην Α' ΕΠΚΑ με τον υπόλογο του έργου και μας ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τον διορισμό του σαν υπόλογο. Αυτή η καθυστέρηση και η αμέλεια ορισμού υπολόγου του προγράμματος επιβεβαιώνεται και από σχετικό mail στις 12/07/13 του Προϊσταμένου της Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α. αλλά και από σχετικό επίσημο έγγραφο με αρ. πρωτοκόλλου της Α’ ΕΠΚΑ. Απόσπασμα και των δύο εγγράφων φαίνεται παρακάτω.

Μας ενημέρωσε επίσης ο υπόλογος ότι αφού λάβει τον διορισμό του θα χρειαστεί ένα α' χρονικό διάστημα για να ενημερωθεί και να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους των εγγράφων που χρειάζεται. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η όλη αυτή διαδικασία μόνο σύντομη δεν είναι, αφού η Προϊσταμένη στο Τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων της Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α. μας ενημέρωσε και για μία βεβαίωση επιχορήγησης που πρέπει η ΜΚΟ να βγάλει. Η έκδοση αυτής της βεβαίωσης απαιτεί από την ΜΚΟ ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ στην οποία να φαίνεται ότι δεν χρωστάει. Η ΜΚΟ μας ενημέρωσε ότι είχε εκδώσει ασφαλιστική 
ενημερότητα από τον Απρίλιο όπου και ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος η οποία και έληξε στις 31 Μαΐου αφού ακόμα δεν είχε οριστεί ο υπόλογος. 
Πλέων, η ΜΚΟ φαίνεται ότι χρωστάει στο ΙΚΑ 75.000 ευρώ τα οποία αναλογούν στα ένσημα ασφάλισης μας και που βάση του προγράμματος, τους τα χρωστάει το Υπουργείο Πολιτισμού. Επίσης, η Προϊσταμένη στο Τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων της Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α. μας δήλωσε και για την ατυχία που είχαμε να πέσουμε πάνω σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και σε σύσταση πλέον Υπουργείου Πολιτισμού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρμόδιος να υπογράψει κάποια σχετικά έγγραφα (όπως αυτό της επιχορήγησης της ΜΚΟ). Άραγε δεν υπάρχουν οι προσωρινοί αντικαταστάτες των προσώπων που αντικαταστάθηκαν με τον ανασχηματισμό? Άρα εκ των ουκ άνευ καταλαβαίνει κάποιος την αδυναμία της πληρωμής μας των δεδουλευμένων 3 μηνών σε σύντομο χρονικό διάστημα και ήδη έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τους 4 από τους 7 μήνες της σύμβασης.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι αποτελούμε μέρος των απλήρωτων επί 3 μηνών εργαζομένων "άνεργων"..., και να σας ρωτήσουμε λοιπόν κάτι εύλογο..Σας δίνει κάποιος το δικαίωμα λόγο της θέσης που κατέχεται όλοι σας να χρονοτριβείτε την όλη διαδικασία με τόσο προκλητικό τρόπο και να παίζεται με την επιβίωση "ανέργων" εργαζόμενων...??? Πιστεύεται ότι η ανάγκη που τα δεδομένα της σημερινής εποχής και των ημερών της κρίσης μας έφερε στο σημείο να δουλεύουμε με την αποδοχή ότι 3 μήνες θα είμαστε απλήρωτοι, μας καθιστά ζώα?? 
Κάποιοι από εμάς έχουν οικογένειες να ζήσουν και όλοι μας έχουμε βασικές ανάγκες καθημερινότητας και επιβίωσης. Κάνετε λάθος λοιπόν αν πιστεύεται κάτι τέτοιο. Κάποιοι από εμάς σπουδάσαμε "κύριοι" και "κυρίες" και αν μη τι άλλο έχουμε ένα βασικό επίπεδο νοημοσύνης και αντίληψης με το οποίο εσείς παίζεται. Λυπούμαστε που στο κράτος στο οποίο κατοικούμε, εκπροσωπείται και διοικείται σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού και Δημόσιας Διοίκησης από ανθρώπους και "επαγγελματίες" σαν και σας!! Αν νιώθετε ανίκανοι για να φέρεται σε πέρας τα καθήκοντα σας, να παρατηθείτε αυτών. Υπάρχουν σίγουρα πιο ικανοί από εσάς να τα φέρουν σε πέρας και να μην αδιαφορούν με τόσο προκλητικό τρόπο σε θέματα πληρωμής εργαζομένων οι οποίοι ήταν άνεργοι μηνών πριν.

Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν για:
α) κακοδιοίκηση και αναποτελεσματικότητα παντός υπευθύνου στο θέμα της πληρωμής μας,
β) χαμηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών προς μέρος εργαζόμενων Ελλήνων πολιτών.
Επίσης, θα προβούμε σε καταγγελία στους αρμόδιους ελεγκτές (Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) για:
α) την ταχύτερη έστω και τώρα πραγματοποίηση της πληρωμής μας,
β) τον έλεγχο της ορθότητας της μέχρι τώρα διαδικασίας,
γ) την εποπτεία της διαδικασίας για την πληρωμή της Β’ και της Γ’ δόσης,
δ) την αντικατάσταση προσώπων ανίκανων προς τήρηση των καθηκόντων τους.
Τέλος έχουμε ήδη ζητήσει την επίσημη στήριξη της ανεξάρτητης αρχής του Συνήγορου του Πολίτη.


Με "εκτίμηση"
εργαζόμενοι σε ΚΟΧ Πολιτισμού της ΜΚΟ ΚΕΑΕΠ


Υ.Γ.1: Το παρών κείμενο επαναλαμβάνουμε αποτελεί επιστολή διαμαρτυρίας και όχι τυχόν απαγγελία απειλών όπως κάποιοι από εσάς μπορεί να ερμηνεύσουν.
Υ.Γ.2: Το πραγματικό επίπεδο στο οποίο ανήκουν κάποιοι από εσάς είναι αντάξιο της συμπεριφοράς που θα επιδείξουν διαβάζοντας την επιστολή αυτή χλευάζοντας τη και γελώντας...

Υ.Γ.3: Να υποθέσουμε ότι απαίτηση σας λογικά είναι να είμαστε σωστοί στα δικά μας καθήκοντα είτε σαν αρχαιοφύλακας, είτε σαν εργάτες…Εε..???

Πηγή: o-keramidogatos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: