Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπελλο Ερασιτεχνών: Κρύα Βρύση - Πέλλα (1-1)2-2

«Ιανός» ο Μέγας Αλέξανδρος σήμερα στην Κρύα Βρύση, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία από τον τοπικό Απόλλωνα, στην πρώτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του κυπέλλου. Το πρώιμο αγωνιστικό στάδιο δεν επιτρέπει αυστηρή κριτική, παρά μόνο κάποιες επισημάνσεις για τα θετικά και αρνητικά που παρουσίασε η ομάδα μας στο γήπεδο.
Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος η Πέλλα, έδειξε ότι θα περάσει σήμερα ένα πολύ εύκολο απόγευμα. Την καλή εικόνα και στοιχεία των φιλικών αγώνων παρουσίασε στο γήπεδο η ομάδα μας μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, με καλή κυκλοφορία, πειθαρχία, πρέσινγκ,τρέξιμο και κίνηση σε όλους τους χώρους μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Ευκαιρίες πολλές και καλές χάθηκαν από τους Γάκη, Μπρατσούδη και Ρίσκο, με το πρώτο να σημαδεύει και το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Το γκολ για την ομάδα μας που επιτεύχθηκε σχετικά νωρίς στο 15ο λεπτό, ύστερα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μπρατσούδη και δυνατή κεφαλιά του Καραμούζα σε πρώτο χρόνο, απελευθέρωσε αρκετά την ομάδα μας, που κυκλοφορούσε την μπάλα καλά, δημιουργούσε, αλλα δυστυχώς έχανε τις ευκαιρίες. Η «τιμωρία» ήρθε στο 25ο λεπτό, με τον Απόλλωνα στην πρώτη ίσως και μοναδική για το πρώτο ημίχρονο αξιόλογη επιθετική πρωτοβουλία του, όταν με μια κάθετη πάσα η άμυνα μας «κόλλησε» και ο Παπαδόπουλος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Νάτσα ισσοφαρίζοντας το παιχνίδι. Η ομάδα μας ήρεμη συνέχισε στο ίδιο τέμπο έχοντας την πρωτοβουλία και χάνοντας όμως ευκαιρίες. Το ημίχρονο τέλειωσε ισόπαλο 1-1, με το σκορ να μην αντικατοπτρίζει την αγωνιστική διαφορά των δύο αντιπάλων.
Το δέυτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλούς οιωνούς και τον Γάκη να χάνει καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή από τα δεξιά. Κάπου εκεί είδαμε ίσως την τελευταία καλά οργανωμένη ομαδική προσπαθεια της Πέλλας. Η Κρύα Βρύση πήρε τον έλεγχο για το απόμενα 15-20 λεπτά, κέρδισε όλες τις μοναμαχίες στην μεσαία γραμμή, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και έβγαινε πιο εύκολα στην κόντρα, δημιουργώντας καταστάσεις στην άμυνα της Πέλλας και χάνοντας καλές ευκαιρίες. Απόρροια αυτού ήταν η πλήρης ανατροπή του σκορ με ωραίο πλασέ του Παπαδόπουλου. Με το 2-1 εις βάρος της η Πέλλα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά και στο απείθαρχο παιχνίδι της στο δεύτερο ημίχρονο, πρόσθεσε και τον εκνευρισμό με αποκορύφωμα την αποβολή του Κούμπου στο 70ο λέπτό. Η Κρύα Βρύση έδειξε να παραδίνεται από δυνάμεις στο τέλος επιστρατεύοντας τη δύναμη περισσότερο, αλλά η Πέλλα εξακολουθούσε να μην πείθει. Αυτό που βοήθησε λίγο την κατάσταση ήταν ότι το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στην περιοχή των γηπεδούχων κυρίως με στημένα κι έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες από το πουθενά. Σε μια απ' αυτές, σε καλοχτυπημένο φάουλ του Μπρατσούδη ο Ρίσκος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 80ο λεπτό. Η Κρύα Βρύση δεν μπορούσε, αλλά και η Πέλλα δεν απέδιδε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φάσεις κυρίως ανορθόδοξα. Μια πολύ καλή αντεπίθεση της Κρύας Βρύσης στο τέλος, παραλίγο να πάρει τη νίκη, όταν σε κενό τέρμα από την μικρή περιοχή ο επιθετικός των γηπεδούχων αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ. Το τελικό αποτέλεσμα 2-2 ήταν δίκαιο βάσει της εξέλιξης του αγώνα.
Η αγωνιστική απειθαρχία με τις συνεχείς φωνές του κ. Τσιμπίνη να μην πιάνουν τόπο, σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό του δευτέρου ημιχρόνου που έφερε την ομάδα μας με αριθμητικό μειονέκτημα, επισκίασαν ότι καλό είδαμε στο πρώτο ημίχρονο από την Πέλλα. Δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για την συνέχεια, μπορούν να φέρουν τα επιιθυμητά αποτελέσματα. Σήμερα εκεί που το παιχνίδι φαινόταν και εξελισσόταν «εύκολο», τελικά είμαστε ευχαριστημένοι και με το βαθμό. Η Κρύα Βρύση στάθηκε καλά κυρίως στο διάστημα 45-65 και μας έβαλε δύσκολα, αλλά στις πιεστικές έδρες της Α1 θα είναι πολύ πιο ζόρικα τα πράγματα.
Καλή η διαιτησία της κας Καραγιάννη και των βοηθών της, έστω κι αν ήταν λίγο παραπάνω ανεκτική στον πειθαρχικό έλεγχο. Πάντως βοήθησε να παιχθεί ποδόσφαιρο.
Η σύνθεση: Νάτσας, Κούμπους, Χούτας, Κορώνας, Γκουτούδης(Μπιγλυκούδης), Μπρατσούδης, Καραμούζας, Καμπούρης Κ., Γάκης, Καμπούρης Σ.(Στάγκος), Ρίσκος.

  • Αρκετός κόσμος και «φυσιολογικές» για την εποχή θερμοκρασίες στο σημερινό παιχνίδι.
  • Οι μεταγραφικές κινήσεις συνεχίζονται για την ομάδα μας, με τον νεαρό Ξανθόπουλο από τους νέους της Αναγέννησης Γιαννιτσών να αποτελεί το τελευταίο απόκτημα.
  • Απόντες για τους δικούς τους λόγους σήμερα από το γήπεδο, ο πρόεδρος κ. Καραγιάννης και ο έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Ζαμιούδης.
  • Παρών στο γήπεδο σήμερα και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης.
  • Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Πενταπλάτανος επικράτησε εύκολα της Αξού με 4-0 και είναι μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.
  • Η βαθμολογία του ομίλου : 1.Πενταπλάτανος 3β, 2.Πέλλα 1β, 3.Κρύα Βρύση 1β, 4.Αξός 0β.
  • Την επόμενη αγωνιστική του κυπέλλου η ομάδα μας φιλοξενεί τον Πένταπλάτανο στο γήπεδο της Πέλλας















Δεν υπάρχουν σχόλια: