Παρατηρώντας τους πελάτες του να
τρώνε στον πρωινό μπουφέ, ο ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας σε
παραθεριστική περιοχή της χώρας αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: Μέτρησε για
κάποιες ημέρες τη συνήθη ποσότητα φαγητού που άφηνε στο πιάτο της μια τετραμελής
οικογένεια Ελλήνων και τη συνέκρινε με τη μέση ποσότητα μιας οικογένειας από
χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την
περιέργειά του: 250
γραμμάρια τροφίμων για τα σκουπίδια από την ελληνική
οικογένεια έναντι 30
γραμμαρίων στα πιάτα των Βορειοευρωπαίων...
Το όνομα του ξενοδόχου είναι
γνωστό στους εθελοντές που ασχολούνται με τη σπατάλη τροφίμων και η περίπτωσή
του υπενθυμίζεται για να καταδείξει τα αποκαρδιωτικά μεγέθη του φαινομένου στη
χώρα μας, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.






















