Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΛΛΑ - ΟΡΜΑ (0-0)2-0

Ήρθε και η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, έστω κι αν η απόδοση της ομάδας μας κυμάνθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Κρατάμε το πολύ σημαντικό τρίποντο, αλλά θα χρειαστεί στη συνέχεια να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε πολλά και να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο.
Στο πρώτο ημίχρονο η Πέλλα ξεκίνησε φουριόζα και μόλις στο 5’ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με το Βογιατζή να σουτάρει άουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή.  Η Πέλλα πίεσε έχοντας την κατοχή και υποφερτή κυκλοφορία, αλλά οι κακές επιλογές και το παράλληλο ποδόσφαιρο δεν δημιουργούσαν απειλή για το τέρμα της Όρμας.
Το παιχνίδι μεταφέρθηκε μεν στο μισό γήπεδο, αλλά η μπάλα «έκοβε παράλληλες βόλτες» μπροστά από την εστία των φιλοξενουμένων και ελάχιστες φορές ο τερματοφύλακας ανησύχησε.
Σε μια κόντρα επίθεση η Όρμα έκανε την καλύτερη και μοναδική της ευκαιρία στον αγώνα, όταν το σουτ που επιχειρήθηκε από το ύψος του πέναλτι, έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Γιαρικάνη.
Λίγα λεπτά αργότερα ένα μακρινό σουτ του Καραμούζα αιφνιδίασε ελαφρώς τον τερματοφύλακα, που έδιωξε την μπάλα ασταθώς κόρνερ. Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου η Πέλλα εγκαταστάθηκε στην περιοχή των φιλοξενουμένων, χωρίς όμως να βρίσκει τρόπους να στείλει την μπάλα προς το τέρμα και τους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν με νύχια και με δόντια. Το τελικό 0-0 του ημιχρόνου μάλλον αδικεί την Πέλλα που δικαιούταν ένα γκολ, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό ζητήθηκε με υψηλές απαιτήσεις από τους γηπεδούχους.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με πολλά λάθη εκατέρωθεν, αλλά κυρίως από την Πέλλα που είχε και πάλι την κατοχή, αλλά και η πιο εύκολη πάσα  έμοιαζε ανέφιχτη! Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και κατέφυγαν σε καταστρεπτικό παιχνίδι. Έτσι μοιραία έγιναν λίγες φάσεις και σε μια απ’ αυτές στο 65’ στην περιοχή της Όρμας, ο Βογιατζής πήρε το «ριμπάουντ» τσιμπώντας την μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον τερματοφύλακα της Όρμας. Ο κ. Ατζαμιδάκης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση ο Καραμούζας άνοιξε το σκορ για την Πέλλα.
Η Πέλλα φλύαρη και ανούσια, η Όρμα αδύναμη να αντιδράσει, το ματς κυλούσε χωρίς συγκινήσεις μέχρι το 75’, όταν μετά από ωραία σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Βογιατζή, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0 λυτρώνοντας τους γηπεδούχους.
Η κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, χωρίς φάσεις και κινδύνους στις δύο εστίες, με μία αναλαμπή σε μακρινή εκτέλεση φάουλ για τους φιλοξενουμένους και γέμισμα στην περιοχή της Πέλλας, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με την βοήθεια του Γιαρικάνη κι έφυγε πλάγια άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον κ. Ατζαμιδάκη να σφυρίζει τη λήξη και την Πέλλα να παίρνει μια πολύτιμη νίκη.
Ίσως έφταιγε το άγχος, αλλά η εικόνα της ομάδας μας δεν ήταν καλή σήμερα, με πολλά λάθη και πολύ ατομισμό. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι θετικό εκτός από το τρίποντο, είναι η πειθαρχία κυρίως μεσοαμυντικά. Διακριθέντες από την ομάδα μας οι Βογιατζής, Καραμούζας, ενώ πολύ καλή σήμερα και η αμυντική μας γραμμή.
Η Όρμα έμοιαζε ανήμπορη και ματαιόδοξη  και είναι βέβαιο ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα αποτελέσει τον αδύναμο κρίκο της κατηγορίας. Έχει ένα ελαφρυντικό, το μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου με το Μάνδαλο.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ατζαμιδάκη, που ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, κι αν απέφευγε μερικά «υπερβολικά» σφυρίγματα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε καλή σφυρίχτρα για την διαιτησία της Πέλλας. Χωρίς λάθη με σωστές υποδείξεις και οι δύο βοηθοί.
Η σύνθεση: Γιαρικάνης, Κούμπους, Γκουτούδης, Κορώνας, Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ.(Δεληλάμπου), Καραμούζας(Χούτας), Γάκης, Ρίσκος, Βογιατζής(Μυλωνόπουλος).















Δεν υπάρχουν σχόλια: