Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ελπίδα Έδεσσας - Πέλλα (1-1)1-1

Πύρρειο ισοπαλία σήμερα απέσπασε η ομάδα μας στην Έδεσσα, από την καλύτερη Ελπίδα. Η Πέλλα που ομολογουμένως στάθηκε τυχερή, πήρε ότι ζήτησε αγωνιστικά στο γήπεδο και όχι αυτό που επιθυμούσε και είχε σχεδιάσει πριν την έναρξη. Γενικότερα η μέτρια εικόνα και απόδοση της, δεν επέτρεπαν μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αν και στις αναλαμπές της ίσως μπορούσε να κάνει την «κλοπή» και το κάτι παραπάνω.
Η Ελπίδα αν και στο ξεκίνημα δεν έβρισκε τρόπους να γίνει απειλητική και προτίμησε τα γεμίσματα από πίσω, εντούτοις είχε τον έλεγχο και την κατοχή, γεγονός που την έφερνε πιο κοντά στην περιοχή και το τέρμα της Πέλλας. Ένα κάθετο δοκάρι στο 10', κι ένα πέναλτι-εφεύρεση σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε αμυντικό και επιθετικό  χωρίς καμία απόλυτως παράβαση στο 20' που την έβγαλε από τα «δύσκολα» και την έβαλε με εύστοχο κτύπημα μπροστά στο σκορ, ήταν ότι καλύτερο από πλευράς φάσεων είχε να παρουσιάσει η γηπεδούχος στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι ανάλογο και για την Πέλλα που όμως κατάφερε πολύ λιγότερες επιθέσεις αναλογικά, αξιοσημείωτες ήταν μια ωραία προσπάθεια του Ρίσκου και σουτ ψηλά άουτ και το γκολ της ισοφάρισης στο 30' με καρφωτή κεφαλιά του Γάκη ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπρατσούδη από δεξιά.  Πριν φτάσει η μπάλα στον Γάκη, ο Καραμούζας σε πρώτο χρόνο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, από ξεκάθαρο τράβηγμα αμυντικού της Ελπίδας μπροστά σε διαιτητή και βοηθό.
Η Ελπίδα στο δεύτερο έπαιξε πιο οργανωμένα, βγάζοντας περισσότερη επιθετικότητα και τα πολλά «εύκολα» λάθη της Πέλλας της επέτρεψαν να γίνει και πιο απειλητική. Συνέπεια αυτών ήταν να δημιουργήσει και να χάσει 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες που δεν βρήκαν στόχο και σε δύο ακόμα περιπτώσεις οι επιθετικοί να σημαδέψουν τα δοκάρια της Πέλλας από πολύ πλεονεκτική θέση. Αρχικά με σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και αργότερα με δυνατή κεφαλιά το οριζόντιο, με την τύχη να χαμογελά για τρίτη φορά στο σημερινό παιχνίδι στην ομάδα μας. Κάποιες εσωτερικές αλλαγές για την ομάδα μας της έδωσαν μια παροδική ζωντάνια, που δημιούργησε προϋποθέσεις να απειλήσει, αλλά δυστυχώς με κακές τελικές επιλογές. Η πιο αξιόλογη, ήταν το τετ α τετ του Μπρατσούδη, που πρόλαβε με έξοδο ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και εξουδετέρωσε το σουτ του επιθετικού της Πέλλας. Το επεισοδιακό φινάλε με τους παίκτες των δύο ομάδων να διαπληκτίζονται, απλά σφράγισε το ισόπαλο αποτέλεσμα και κόστισε ακριβά στις δύο ομάδες. Οι μεν γηπεδούχοι είδαν δύο ποδοσφαιριστές τους να αποβάλλονται, ενώ η Πέλλα έχασε με αποβολή τον Κούμπου.
Σε κακή μέρα διαιτητής και πρώτος βοηθός, με τον πρώτο να έχει τη μερίδα του λέοντος στα λάθη, αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφήνοντας και τις δύο ομάδες με παράπονα. Προτίμησε να παρατηρεί και να αποβάλλει παράγοντες από τους πάγκους των δύο ομάδων, παρά να πειθαρχήσει και να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές. Για ακόμη μία φορά καλός ο κ Ζιώγλης.
Η Ελπίδα είναι πολύ καλή ομάδα και ο βαθμός που πήραμε σήμερα, εκτός από βαθμολογικό όφελος, θα έχει και ψυχολογικό αντίκτυπο. Από την δική μας ομάδα διακριθέντες στην γενική μετριότητα Γάκης και Καμπούρης, με φιλότιμες προσπάθειες ο Ξανθόπουλος, ενώ σταθερός και ο Γιαρικάνης. Να σημειωθεί ότι οι δύο από τις τρεις αλλαγές για την ομάδα μας ήταν αναγκαστικές, με τους Γκουτούδη και Κορώνα να αντικαθίστανται περιορίζοντας σημαντικά τις σημερινές επιλογές του κ. Τσιμπίνη στην εξέλιξη του αγώνα.
Η σύνθεση: Γιαρικάνης, Κούμπους, Χούτας, Γκουτούδης(Δεληλάμπου), Ξανθόπουλος, Μπρατσούδης, Καμπούρης Κ., Κορώνας(Μυλωνόπουλος), Γάκης, Καραμούζας, Ρίσκος(Στάγκος)

Ανακοίνωση
Η διοίκηση του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος ευχαριστεί θερμά την διοίκηση και τους ανθρώπους της Ελπίδας για την φιλοξενία και υπόσχεται ανάλογη φιλοξενία και στην Πέλλα. Εύχεται επίσης καλή συνέχεια στην ομάδα της Ελπίδας και να ευωδοθούν οι στόχοι που έχει θέσει.








Δεν υπάρχουν σχόλια: