Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πέλλας

Απόλυτα φυσιολογικά τα σημερινά αποτελέσματα του κυπέλλου, με «παράπλευρες απώλειες» ακόμη τέσσερις ομάδες της Α1 που αποκλείστηκαν. Εξαπλάτανος, Νέα Πέλλα, Γαλατάδες και Όρμα αποχαιρέτησαν τον θεσμό, ενώ αίσθηση προκάλεσε η νίκη - πρόκριση του Ηρακλή Άσπρου που απέκλεισε και τον Εξαπλάτανο μετά τον Εδεσσαϊκό. 
Το @P e l l a βρέθηκε σήμερα στους Γαλατάδες, όπου ο Εθνικός Γιαννιτσών νίκησε δίκαια τον τοπικό Ολυμπιακό και πέρασε στην επόμενη φάση (πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι). 
Οι φιλοξενούμενοι πιο ομάδα στο γήπεδο, με καλό στήσιμο και πειθαρχία στο γήπεδο είχαν τον έλεγχο σε όλη σχεδόν διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο μέρος είχαν παράσταση νίκης αλλά σπατάλησαν τις 2-3 καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Και παραλίγο να το πληρώσουν, αφού λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν οριζόντιο δοκάρι με ακόμη ένα στημένο και κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. 
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν μέχρι το 55', αλλά μόνο με ατομικές ενέργειες και στημένα, χάνοντας όμως μόνο μία καλή ευκαιρία με σουτ που κατέληξε άουτ. Από κεινο το σημείο και μετά ο Εθνικός όχι μόνο πήρε τον έλεγχο, αλλά δημιουργούσε πιο εύκολα καταστάσεις στην ασταθή άμυνα των γηπεδούχων. Σε μια πολύ καλή αντεπίθεση και ωραίο συνδυασμό πέτυχαν αυτό που δικαιούνταν, να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 68' με κοντινό σουτ του Σιδηρόπουλου με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή. Πολύ καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά κέρδισαν κατά κράτος όλες τις μονομαχίες, κ απέτρεπαν οποιαδήποτε υποψία απειλής από τους γηπεδούχους. Σε μια αδράνεια όμως λίγο έλλειψε να έρθει η ισοφάριση, αλλά η ευκαιρία χάθηκε από τον Ολυμπιακό. Μία ακόμη άριστη αντεπίθεση από τους παίκτες του Εθνικού απέφερε με κοντινό πλασέ του Μωυσίδη το δεύτερο τέρμα. Τέρμα που σφράγισε και την πρόκριση της ομάδας των Γιαννιτσών, που διαχειρίστηκε άριστα το σκορ και το χρόνο μέχρι την λήξη του παιχνιδιού.
Ο Εθνικός πειθαρχημένη ομάδα, με τακτική και προσανατολισμό έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ο Πελλιώτης τερματοφύλακας Δημήτρης Παλιάϊκος, μπορεί να μην χρειάστηκε να επέμβει σε δύσκολη φάση, ήταν όμως σταθερός και βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας των Γιαννιτσών.
Ο Ολυμπιακός με εκρηκτικότητα και ταλέντο επιθετικά, όμως ασύνδετος χωρίς παραγωγικά χαφ και με αμυντικά προβλήματα. Προσπάθησε να απειλήσει μόνο με στημένα και ατομικές ενέργειες, κάτι που ήταν βούτυρο στο ψωμί της καλοστημένης ομάδας του Εθνικού.
Καλός ο Θεοδωρόπουλος και οι βοηθοί του. Ας δούμε όλα σημερινά αποτελέσματα:


Ορφέας Ριζαρίου – Μ.Α. Ν. Πέλλας 2 - 0
Αλμωπός Αριδαίας – Άρης Αμπελείων 2 - 1
Ολυμπιακός Γαλατάδων – Εθνικός Γιαννιτσών 0 - 2
ΠΑΟΚ Αραβησσού – ΠΑΟΚ Γιαννιτσών 0 - 2

Δόξα Ριζού – Φίλιππος Γιαννιτσών 1 - 0

Ηρακλής Άσπρου – Δόξα Εξαπλατάνου 3 - 2

Μακεδονικός Ίδας – Όλυμπος Αψάλου 2 - 3

Δόξα Μανδάλου – Μ.Α. Όρμας 2 - 1
















Δεν υπάρχουν σχόλια: