Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Κόψε φάτσες και βγάλε συμπέρασμα

Διαβάστε ένα άρθρο του Κώστα Καίσαρη, γιατί σήμερα ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ξέρει τι ψήφισε.
Κατ' αρχήν  την άποψή μου για την Χρυσή Αυγή την έχω καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο. Πριν ένα χρόνο. Στις 12 Οκτωβρίου του 2012 όταν έγραφα στο Sport24.gr το “Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια”. Όταν ακόμα οι διάφοροι νταήδες κοπάναγαν και σουγιάδαζαν κατά κύριο λόγο Πακιστανούς και λοιπούς αλλοδαπούς.
Πριν φτάσουν στους Έλληνες και καθαρίσει ο Ρουπακιάς τον Φύσσα. Άλλοι ήταν αυτοί που έπεσαν από τα σύννεφα. Όπως ο Πρετεντέρης, συγγραφεύς του περισπούδαστου εμπνευσμένου άρθρου Ζωή Κασιδιάρη. Προκειμένου και με αυτόν τον ευρηματικό τίτλο να αναδείξει την θεωρία των δυο άκρων του Σίμου Κεδίκογλου. Ότι όσο απρεπής είναι ο Κασιδιάρης που χαστουκίζει βουλευτές άλλο τόσο είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου του Σύριζα, που δεν σέβεται τους πολιτικούς της αντιπάλους και σπάει τα νεύρα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Εξεταστική για την λίστα Λανγκάρντ.
Από κει και πέρα θα σταθώ σε αυτό που λέει ο λαός ότι “τη τσαπού και την υπογραφή σου, πρέπει να ξέρεις που την βάζεις”. Μόνο την τσαπού και την υπογραφή όμως; Τη ψήφο μπορεί να τη ρίχνει ο καθείς μέσα στη κάλπη, για πλάκα; Όποιος θέλει να κάνει πλάκα στις εκλογές είναι δικαίωμά του.
Μπορεί να ρίξει λευκό. Έχει το δικαίωμα να ζωγραφίσει μια μούντζα. Να ψηφίσει, όμως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας Χρυσή Αυγή; Από που κι ως που;
Επειδή έμεινε χωρίς δουλειά ,να βγάλει βουλευτή τον Παναγιώταρο; Επειδή του κόψανε την σύνταξη,να βάλει σταυρό προτίμησης στον Λαγό; Επειδή δεν αντέχει τα χαράτσια, να στείλει στην Βουλή τον Μπαρμπαρούση; Επειδή το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι “εγκληματικές οργανώσεις” που χρεοκόπησαν την χώρα, να στραφεί στην ορίτζιναλ εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής;
Μιλάμε για 425.980 ψήφους στις εκλογές πέρσι τον Ιούνιο.
Και να δεχθείς την αστεία δικαιολογία ότι τότε δεν τους ξέρανε. Στην πορεία δεν τους μάθανε; Πώς γίνεται μετά από ένα χρόνο η Χρυσή Αυγή να φτάνει στα γκάλοπ μέχρι και το 15% και να είναι καθαρά το τρίτο κόμμα μετά από ΝΔ και Σύριζα; Τι είδε ο κόσμος στον ένα χρόνο που πέρασε από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής;
Τους τραμπουκισμούς μέσα κι έξω από την Βουλή; Τη Ζαρούλια να λέει στο Δραγασάκη, από το βήμα της Βουλής, αν βγήκε “η πρεζού από την μπουζού” αναφερόμενη στην κόρη του; Είδε τα ρόπαλα στους πάγκους και τα κεφάλια των αλλοδαπών μικροπωλητών; Είδε τον χιτλερικό Παππά, να υψώνει την σημαία της 21ης Απριλίου; Δεν κατέλαβαν, όλοι αυτή, με ρεσάλτο τη Βουλή. Δεν μπήκαν νταηλίκι στην πολιτική ζωή και στην καθημερινότητα. Ο κυρίαρχος λαός τους άνοιξε τον δρόμο. Τους τον έστρωσε με ροδοπέταλα. Αυξάνοντας συνεχώς την δύναμή τους.
Τι πάει να πει δηλαδή, αυτή η αρλούμπα, ότι η “ψήφος στην Χρυσή Αυγή, ήταν ψήφος διαμαρτυρίας”. Όποιος διαμαρτύρεται για το Μνημόνιο, ψηφίζει χιτλερικούς και φασίστες; Όποιος θεωρεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κλέφτες, επιλέγει τα “καθαρά χέρια” του Μιχαλολιάκου; Όποιος είναι άνεργος, πάει στο γυμναστήριο για να κάνει τούμπανο στο ξύλο τους μετανάστες;
Δεν φτάνει να είσαι λακαμάς, για να πιστέψεις τον Μιχαλολιάκο όταν λέει “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Πρέπει να υπάρχει μέσα σου και ο σπόρος του φασισμού. Κι η Ελλάδα είτε αρέσει, είτε όχι, διαθέτει σχετική παράδοση.
Από τη δικτατορία του Μεταξά. Τους δοσίλογους και τους συνεργάτες των Γερμανών, επί κατοχής. Τους “νικητές” του εμφυλίου. Το μετεμφυλιακό κράτος της δεκαετίας του 50 με τα Μακρονήσια. Τους παρακρατικούς της δεκαετίας του 60 και τη δολοφονία του Λαμπράκη. Την χούντα της 21ης Απριλίου. Ο φασισμός στην Ελλάδα έχει ρίζες. Αλλιώς δεν φτάνεις, τόσο εύκολα, στην κάλπη να ρίξεις το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής;
Ο λαός λέει “κόψε φάτσα να βγάλεις συμπέρασμα”. Κάτι που επεσήμανε ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, λέγοντας “δεν έχω δει ποτέ μου τέτοια βλοσυρά τέρατα”. Αν δηλαδή η κόρη σου, σου έφερνε για γαμπρό τον Λαγό, θα πέταγες από την σκούφια σου; Αν ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης, μέχρι που θα της έπλενε και τα πιάτα.
Και δεν λέει κανείς ότι οι κουστουμάτοι και οι σινιέ βουλευτές είναι τίμιοι. Για λαμόγια πρόκειται στις πλείστες των περιπτώσεων. Δεν μπορεί, όμως, όταν ψηφίζεις τον Λαγό να μη ξέρεις τι ψηφίζεις. Δεν γίνεται.
Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, δεν υπάρχουν μόνο οι φυσικοί αυτουργοί. Αυτοί που βαράνε, σουγιαδάζουνε και φτάσανε μέχρι να σκοτώσουν τον Φύσσα.
Η Χρυσή Αυγή υπάρχει σαν οργάνωση εδώ και τρεις δεκαετίες. Στο περιθώριο, όμως, στην “παρανομία”. Για να “νομιμοποιηθεί” όμως για να μπει στη Βουλή, για να έχει λεφτά, γραφεία σε όλη την Ελλάδα, βήμα στα κανάλια και να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη, οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Ηθικοί αυτουργοί για την μετεξέλιξή της σε εγκληματική οργάνωση πρώτης γραμμής, είναι οι ψηφοφόροι της.

Του Κώστα Καίσαρη

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: