Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται η επιτυχία στις διαπραγματεύσεις... Έρχονται νέα μέτρα!

Τελικά η μόνη καλή υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και όλο το κακό συνονθύλευμα είναι πριν εξαφανισθούν μια και καλή από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, να σταματήσουν τα ταξιδάκια «αναψυχής» των δήθεν διαπραγματεύσεων για να γλιτώσει κανένα ευρώ η Ελλάδα, μήπως και περισσέψει τίποτα για να βρει δουλειά κανένας από τους εκατομμύρια ανέργους. Η κυβέρνηση της δυστυχίας και  της εξαθλίωσης δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο σ' αυτό τον τόπο...
Δυσκολία αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα καθώς δεν φαίνεται πως έχει το ανάλογο success στις διαπραγματεύσεις... Συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι της Τρόικα δηλώνουν απογοητευμένοι αφενός γιατί ο έλεγχος διεκόπη (λόγω Χρυσής Αυγής) χωρίς αποτέλεσμα και γιατί η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει ανοιχτά τα θέματα διαπραγμάτευσης στα οποία η τρόικα την κρίνει "αδιάβαστη" και εκτός στόχων.
Μετά την κατάρρευση του μύθου του πρωτογενούς πλεονάσματος ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται πλέον "στα σχοινιά" καθώς δέχεται τα γρονθοκοπήματα των ελεγκτών που τον απειλούν ότι δεν θα πάρει τη δόση του 1δισ που περιμένει. Οι ελεγκτές επιθυμούν, όπως λένε οι πληροφορίες, να κλείσουν εδώ και τώρα ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, να δωθούν τα 12.500 ονόματα, να μαζευτούν τα χρέη των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ στους δήμους και να ανοίξει το δικηγορικό επάγγελμα.
Οι απαιτήσεις όμως δεν σταματούν εκεί καθώς οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί πάνε πακέτο με νέα σκληρά μέτρα που θα ξεκινούν από 4 δισ το 2014. Τα μέτρα αυτά εκτός από τις συνηθισμένες πλέον μειώσεις σε δημόσιες δαπάνες και μισθούς, θα περιλαμβάνουν νέους φόρους και χαράτσια, όπως στη χρήση του νερού, αυξήσεις τιμολογίων και εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, και διεύρυνση της φορολογικής κλίμακας. Εννοείται ότι όσα επιβαρυντικά υπάρχουν μέχρι σήμερα θα παραμείνουν.
Κατά τα άλλα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σ. Ο Κόνορ. επεσήμανε πως δεν θα χρειαστεί άλλο Eurogroup για να εισπράξει η Ελλάδα το 1 δισ καθώς δεν χρειάζεται πολιτική απόφαση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρκεί η έγκριση της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης (Euroworking Group).

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: