Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στα γήπεδα της Ε.Π.Σ. Πέλλας

Δύο νίκες με το ίδιο σκορ για γηπεδούχους και μια λευκή ισοπαλία, είναι ο σημερινός απολογισμός στους αγώνες που διεξήχθησαν για την Α1. ΠΑΟΚ Γιαννιτσών και Όρμα κέρδισαν με 3-1 σκορ και ανατροπή, Εδεσσαϊκό και Μάνδαλο αντίστοιχα που αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν. Στο πανέμορφο γήπεδο Ριαζαρίου και στον ισόπαλο αγώνα Ριζάρι - Εξαπλάτανος, παραβρέθηκε και το @P e l l a, σ' ένα αμφίρροπο παιχνίδι όπου δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά σκορ δεν είχαμε. 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και σχεδόν εγκαταστάθηκαν στα καρέ των φιλοξενουμένων, χάνοντας καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ κυρίως μετά από πλαγιοκοπήσεις από αριστερά, αλλά είτε από αστοχία, είτε από σωστές αντιδράσεις της αμυντικής γραμμής, το γκολ δεν ερχόταν. Ο Εξαπλάτανος εγκλωβισμένος σε θέση άμυνας ήταν εντελώς ακίνδυνος επιθετικά. Αυτή η εικόνα κράτησε περίπου ένα 25λεπτο, όταν οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να φτάνουν πιο απειλητικά στην περιοχή των γηπεδούχων. Πλέον ο Εξαπλάτανος έμοιαζε πιο επικίνδυνος και μόνο συγκυριακά δεν δημιουργούσε ευκαρίες για γκολ. Είχε όμως πριν την λήξη του ημιχρόνου μια καλή ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ πλάγια δεξιά, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια σε κοντινό πλασέ. Η φάση που σημάδεψε  το πρώτο ημίχρονο, έγινε στις καθυστερήσεις, όταν μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, παίκτης του Εξαπλατάνου πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα μετά από «άτσαλη» έξοδο του τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να δείχνει κόρνερ! Οι πολύ έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων, το μόνο που απέφεραν ήταν αποβολή παράγοντα από τον πάγκο της ομάδας.
Το δεύτερο ξεκίνησε με καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που όμως είχαν χάσει προ πολλού την καλή τακτική τους εικόνα του πρώτου 25λέπτου. Ο Εξαπλάτανος με πιο ποιοτικά χαφ πήρε τη μάχη του κέντρου ανεβαίνοντας λίγο πιο ψηλά και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, που έψαχναν πλέον τους επιθετικούς τους ανορθόδοξα με μακρυνές βαθιές μπαλιές από την άμυνα, εύκολη λεία για την μεσοαμυντική γραμμή του Εξαπλατάνου. Αντίθετα ο πιο μεθοδικός Εξαπλάτανος άπλωνε το παιχνίδι του πιο καλά και πλησιάζε πιο πολλές φορές το τέρμα του Ριζαρίου. Οι ευκαιρίες δεν άργησαν να δημιουργηθούν για τους φιλοξενούμενους και μάλιστα από πλεονεκτική θέση έχασαν γκολ που δεν χάνονται σε 3-4 περιπτώσεις, κυρίως προς το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Στο διάστημα αυτό είχαν και δοκάρι, ενώ ζήτησαν και δεύτερη φορά πέναλτι όταν μετά από κεφαλιά η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού, αλλά ο κ. Δεμερτζής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μέχρι και τις καθυστερήσεις ο Εξαπλάτανος έχανε ευκαιρίες, ενώ οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό είχαν μόνο μια δυο καλές στιγμές, με τον τερματυφύλακα να κάνει ωραίες επεμβάσεις. Το ισόπαλο αποτέλεσμα μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους, που παρουσίαστηκαν πιο προσανατολισμένοι και ήξεραν τι ζητούσαν στο γήπεδο. Το Ριζάρι με εξαίρεση το ξεκίνημα που απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, έδειξε να έχει πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές του.
Πολύ καλοί οι δύο βοηθοί, με λάθη που στοίχισαν κυρίως στους φιλοξενούμενους ο κ. Δεμερτζής.
Τα πολλά γκολ και τα μεγάλα σκορ, δεν έλλειψαν ούτε σήμερα από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Α1 ερασιτεχνική
Ορφέας Ριζαρίου – Δόξα Εξαπλατάνου 0 - 0
ΠΑΟΚ Γιαννιτσών – Εδεσσαϊκός 3 - 1
Μ.Α. Όρμας – Δόξα Μανδάλου 3 - 1

Α ερασιτεχνική-1ος όμιλος
Αναγέννηση Δωροθέας – Μ.Θ. Λυκοστόμου 3 - 2
Α.Σ. Άγρας – Δόξα Ριζού 0 - 1
Εθνικός Αριδαίας – Μακεδονικός Ίδας 1 - 5  

Α ερασιτεχνική-2ος όμιλος
Μ.Α. Εσωβάλτων – ΠΑΟ Δάφνης 6 - 1
ΠΑΟΚ Αραβησσού – Άρης Αθύρων 0 - 0
Δόξα Μελισσίου – Άρης Παλαιφύτου 4 - 1
Μ.Α. Αρσενίου – Νίκη Αξού 0 - 3

Β ερασιτεχνική-1ος όμιλος
Περίκλεια & Νότια – Άρης Θεοδωρακίου 2 - 2

Β ερασιτεχνική-2ος όμιλος
Πυρσός Πετριάς – Δάφνη Παναγίτσας 1 - 4
Δόξα Μαυροβουνίου – Αναγέννηση Λιποχωρίου 6-1
Εθνικός Γραμματικού – Φίλιππος Φλαμουριάς 1 - 3

Β ερασιτεχνική-3ος όμιλος  
Ασπίς Γυψοχωρίου – Κρωμνιακός 4 - 0
Π. Μυλότοπος – Σ.Φ. ΠΑΟΚ Γιαννιτσών 6-3










1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καποιος πρέπει επιτελους να σχολιάσει ,για το αν ειναι ασυμβίβαστο ενας αντιδήμαρχος εδεσσας να ειναι και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομαδας κανοντας πολιτική, αλλά και να δημιουργεί ερωτήματα για το πως φιαχτηκε αυτο το συγκεκριμένο γήπεδο κλπ κλπ