Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ένα κατάπτυστο άρθρο από το συστημικό ΒΗΜΑ

Δεν μας έφταναν το άγχος, η αγωνία και τα χίλια μύρια βάσανα αυτό το εφιαλτικό για πολλούς συναδέλφους τρίμηνο με την εσπευσμένη εκδίκαση των αγωγών, προκειμένου η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης να βρουν άρον άρον δεξαμενές απολύσεων εργαζομένων, έρχεται τώρα και η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ με τον ευφάνταστο(;) αρθρογράφο του κ. Βασίλη Χιώτη να μας «την πει» κι από πάνω! Ο άνθρωπος διαπίστωσε ότι στήθηκε αυτό το διάστημα «φάμπρικα» και κύκλωμα μονιμοποιήσεων συμβασιούχων στις δικαστικές αίθουσες, υπαλλήλων που κανονικά για τον αχαρακτήριστο αυτόν και ευφάνταστο κύριο θα έπρεπε ήδη να έχουν απολυθεί, διευκολύνοντας την τιτάνια και «τίμια» προσπάθεια της κυβέρνησης για εξυγίανση της δικαιοσύνης, του δημοσίου και την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας συμβασιούχων στο δημόσιο και την αντικατάστασή τους με μόνιμο και καταρτισμένο προσωπικό.
Παραβλέπει βεβαίως τεχνηέντως και οικειοθελώς, την εφεύρεση της κυβέρνησης με την ελαστικότερη μορφή εργασίας που γνώρισε ποτέ η χώρα, αυτή με τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας. Παραβλέπει επίσης ότι η κυβέρνηση πριν ακριβώς από την περίοδο της εκδίκασης των αγωγών των συμβασιούχων, άλλαξε ακόμα και τα έδρανα των δικαστηρίων, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτα ο στόχος της. Δεν αναφέρει πουθενά ότι αυτοί οι εργαζόμενοι κρατούσαν επί δεκαετίες ανοιχτούς και λειτουργικούς  φορείς, οργανισμούς, υπηρεσίες και δήμους. Ξεχνά επιμελώς ότι αυτό το «τέρας» το εξέθρεψαν και το γιγάντωσαν το σύστημα και τα κόμματα που υπηρετεί αυτός και το μέσο που εργάζεται, ενώ απέφυγαν να το αντιμετωπίσουν και να το λύσουν πολιτικά διαιωνίζοντας το εσαεί... Βλέπει και επικαλείται έρευνες και στοιχεία που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, με τα οποία στοχοποιούνται όλα τα μέλη του κυκλώματος δικαστές, δικηγόροι, δήμαρχοι και άλλα «ξωτιικά» όντα...
Αν δεν πρόκεται για φαντασιόπληκτο και ευφάνταστο που είναι οι ελαφρύτεροι χαρακτηρισμοί που μπορεί να αποδοθούν στον αρθρογράφο, τότε θα πρέπει να χαρακτηρισθεί εγκάθετος και κατευθυνόμενος! Διαβάστε το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ για να φρικάρετε όσοι ακόμη δεν έχετε φρικάρει με την κοινοποίηση των απόφασεων.που η συντριπτική τους πλειοψηφία εκδίδονται αρνητικές πετώντας στον δρόμο χιλιάδες μακροχρόνιους και απαραίτητους εργαζόμενους, οδηγώντας τους ίδιους στην απόγνωση και τη δυστυχία και τους φορείς που εργάζονταν στην υπολειτουργία ή το κλείσιμο.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: