Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων, η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Ενώ την προηγούμενη εβδόμαδα μιλήσαμε για νίκη δική μας και «βολικά» αποτελέσματα των άμεσα αντιπάλων μας, δεν μπορούμε να πούμε και σήμερα το ίδιο. Πρώτα απ' όλα η δική μας χθεσινή ισοπαλία με το Μάνδαλο έτσι όπως ήρθε στην παράταση(!) και σήμερα το «ανέλπιστο» διπλό του Εθνικού(χρωστάει το ρεπό του) στο Ριζάρι που εμφανίζεται διπρόσωπο σε πρωτάθλημα και κύπελλο και η δύσκολη νίκη του σταθερού Εδεσσαϊκού επί της Κερασιάς, δε ήταν και τα καλύτερα αποτελέσματα, για την αλλαγή στόχων και πλάνων που οραματιζόμασταν. Η Νέα Πέλλα έχασε και πάλι «σφιχτά» όμως έχασε, προβληματίζοντας με την φετινή αγωνιστική της παρουσία τους φιλάθλους και λοιπούς «συγγενείς και φίλους» της, από έναν Εξαπλάτανο που μεθοδικά και «αθόρυβα» τραβάει προς την «Δόξα». Οι Γαλατάδες κάναν αυτό που ξέρει να κάνει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, νικώντας επαγγελματικά την αξιόλογη Ελπίδα Έδεσσας. Το σκορ της ημέρας στην Κρύα Βρύση όπου η τοπική ομάδα ακόμα βάζει γκολ στην αδύναμη Δάφνη:

Α1 ερασιτεχνική
Ορφέας Ριζαρίου - Εθνικός Γιαννιτσών 0 - 2
Ολυμπιακός Γαλατάδων - Ελπίδα Έδεσσας 1 - 0
Δόξα Εξαπλατάνου - Μ.Α. Ν. Πέλλας 2 - 0
Εδεσσαϊκός - ΠΑΟ Κερασιάς 2 - 1

Α ερασιτεχνική-1ος όμιλος
Όλυμπος Αψάλου - Α.Σ. Πρόμαχοι 2 - 0
Νίκη Καλής - Ηρακλής Γαρεφείου 4 - 2
Α.Σ. Άγρας - Νίκη Βορεινού 0 - 4
Αναγέννηση Δωροθέας - Ένωση Τσάκων 1 - 3
Άρης Λουτρακίου - Μ.Α. Άρνισσας 3
Μακεδονικός Ίδας - Δόξα Ριζού 0 - 2
Άρης Νησίου - Μ.Θ. Λυκοστόμου 2 - 2

Α ερασιτεχνική-2ος όμιλος
Φίλιππος Γιαννιτσών - Άρης Αθύρων 3 - 0
ΠΑΟΚ Αραβησσού - Μ.Α. Εσωβάλτων 1 - 3
Ακαδημία Κρ. Βρύσης - ΠΑΟ Δάφνης 9 - 0
Άρης Αμπελείων - Ηρακλής Άσπρου 0 - 1

Η βαθμολογία
Οι Γαλατάδες έπιασαν με την νίκη τους την κορυφή εκμεταλευόμενοι και το ρεπό του Αλμωπού, το οποίο Αλμωπό έπιασε στη 2η θέση και ο Εξαπλάτανος εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο και βαθμολογικά την αγωνιστική του συνέπεια. Ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε 4άδα, ενώ Εδεσσαϊκός, Ελπίδα και Εθνικός ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής ισοβαθμώντας... Ο Ορφέας την μια πανηγυρίζει(κύπελλο) και την άλλη «μοιρολογεί»(πρωτάθλημα), αφού πλέον έχοντας να εκτίσει και το ρεπό του, κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες, λίγες μόλις μέρες μετά από την είσοδο του στην 4αδα!
Το Μάνδαλο με το τυχερό 2-2 (σχεδόν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου!) με την Πέλλα, κράτησε τον άτυπο τίτλο του πρωτοπόρου των play out. Η δική μας ομάδα κι έχασε και κέρδισε. Κέρδισε καταρχήν με το βαθμό ασφαλέστερη διαφορά από τους διώκτες της και τις περιπέτειες υποβιβασμού, αλλά έχασε μια καλή ευκαιρία άμεσης αναθεώρησης στόχων και προοπτικής. Βέβαια η φθορά από την αφθαρσία έχουν μικρές αποστάσεις στην περίπτωσή μας με τον δρόμονα είναι ακόμα μακρύς και θα πρέπει να ηχεί συνεχώς στα αυτιά των αρμοδίων, οι ψίθυροι αλλά και οι φωνές ορισμένες φορές που εκπέμπει η ομάδα για βοήθεια και ενίσχυση. Νέος Μυλότοπος και Νέα Πέλλα έχουν διαφορετικό προβληματισμό(σε άμυνα ο πρώτος σε επίθεση η δεύτερη), αλλά με κοινό παρονομαστή την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού.
Ο Προφήτης βρήκε κι έκανε κρατώντας την ελπίδα ζωντανή για την άμεση αποφυγή του υποβιβασμού, πλησιάζοντας την ζώνη των play out, ενώ η Κερασιά παλεύει αλλά το αρνητικό σερί συνεχίζεται. Η Όρμα τέλος, δείχνει εμφανώς τα σημάδια διασωληνωμένης ομάδας που παρουσίαζε και ο Προφήτης στην αρχή της σεζόν και δεν φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει την τραγική βαθμολογική κατάσταση την οποία βρίσκεται.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ*
8 – 2 – 2
19 – 7
26
2
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ*
7 – 3 – 2
20 – 11
24
3
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
7 – 3 – 2
24 – 11
24
4
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ*
7 – 2 – 3
19 – 10
23
5
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ*
6 – 4 – 2
19 – 17
22
6
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ*
7 – 1 – 4
16 – 6
22
7
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
7 – 1 – 5
19 – 15
12
8
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
6 – 2 – 5
14 – 13
21
9
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
5 – 2 – 5
19 – 17
17
10
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
4 – 2 – 6
20 – 18
14
11
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
3 2– 7
20 – 23
11
12
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
3 2 7
7 12
11
13
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
3 – 1 – 8
15 – 32
10
14
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ*
3 – 0 – 9
9 – 38
9
15
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
1 – 1 – 10
6 26
4
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός

   
Η επόμενη αγωνιστική
Πολύ ενδιαφέρον το πρόγραμμα το επόμενης αγωνιστικής με την ομάδα μας να φιλοξενεί τον πάλαι ποτέ κραταιό Εδεσσαϊκό. Πρέπει να διαβάσει καλά ο προπονητής το παιχνίδι και την αντίπαλο, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί στο γήπεδο απόλυτα προετοιμασμένη και έτοιμη γι' αυτό το κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι. Η αναμέτρηση που μαγνητίζει όμως το ενδιαφέρον των φιλάθλων του νομού γίνεται στην Αριδαία, με τον Αλμωπό να υποδέχεται τον πρωτοπόρο πλέον Ολυμπιακό Γαλατάδων. Όμως σε όλα τα παιχνίδια αναμένεται «αίμα κι άμμος», δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρώτου γύρου.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
-
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
-
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
Μ Α Ν ΠΕΛΛΑΣ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Μ Α ΟΡΜΑΣ
-
Μ Α Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: