Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΠΦΣ: Τα φάρμακα δεν στέλνονται με ντελίβερι

Την αντίθεσή του στα σχέδια για υπηρεσία παράδοσης φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ εξέφρασε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), τονίζοντας ότι “τα φάρμακα δεν στέλνονται με ντελίβερι”. 
Σε επιστολή του ο ΠΦΣ προς τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ τονίζει ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί και ότι η διακίνηση του φαρμάκου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
“Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο Τύπο την πρόθεση των ΕΛΤΑ ότι μεταξύ των υπηρεσιών με τις οποίες πρόκειται να εμπλουτισθούν οι νέες υπηρεσίες του οργανισμού, θα είναι και η εκτέλεση συνταγών. Αντιλαμβανόμαστε και επικροτούμε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την όποια προσπάθεια γίνεται από κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της οικονομικής καταστάσεως τους.
Όμως πέρα από τους νομικούς περιορισμούς, οι όποιοι χειρισμοί αφορούν το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερι, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών.
Το Φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρονται σε «ευφυολογίες» συγκεκριμένων τεχνοκρατών οι οποίοι όπως έχει αποδείξει η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, δεν έχουν καμιά κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση.” 

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: