Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Όπως προαναφέρθηκε στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων, η ομάδα μας απέκτησε ή μάλλον καλύτερα ξεδιάλυνε το πιο ισχυρό της κίνητρο, παράλληλα με το προυπάρχον αυτό της τυπικής βαθμολογικά εξόδου από το γκρουπ των play out που παραμένει ζωντανό. Όμως τα πράγματα αρχίζουν και μπερδεύουν στο πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία την Τετάρτη στην Κερασιά με νίκη να αποσπαστεί με διαφορά έξι βαθμών από τους διώκτες του, έχοντας ήδη και το σημαντικό «προγραμματικά» πλεονέκτημα, αφού έχει εκτίσει ήδη το ρεπό του. Οπότε μ' αυτά τα δεδομένα, ο κίνδυνος να μην διεξαχθούν φέτος play off είναι ορατός όσο ποτέ. Στην ουρά εκτός της ρευστής εκκρεμότητας των ομάδων που θα πάρουν κατευθείαν την άγουσα για την Α' κατηγορία, η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται με το γκρουπ της τελευταίας 6άδας να μην μπορεί να αλλάξει την «μοίρα» του και πολύ δύσκολα φαίνεται να αλλάζει κάτι στην κατάταξη και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός ότι ήταν αγκαλιά με την πρώτη θέση το γνωρίζαμε από καιρό, παρά τις περιοδικές «ασύμμετρες» απειλές από τις ομάδες της πρώτης 4άδας, αλλά πλέον φαίνεται να αποφεύγει και την ταλαιπωρία των play offs.
Ο Εξαπλάτανος εξακολουθεί να είναι συνεπής και να παραμένει πλασαρασισμένος στα ψηλά πατώματα και για ακόμη μία αγωνιστική στρογγυλοκάθεται στην δεύτερη θέση, θεωρητικά καταδιώκοντας τον πρώτοπορο Ολυμπιακό, πρακτικά και ρεαλιστικά όμως δεν νομίζω να το συμμερίζονται και πολλοί.
Αλμωπός και Ελπίδα απλά συνθέτουν την 4άδα των play offs, όμως η αστάθεια τους και κυρίως η δυναμικότητα για το πρώτο, δεν τους επιτρέπει τρελά όνειρα.
Το επόμενο γκρουπ 5-6 ομάδων φαινομενικά έχει στόχο εφικτότερο ή δυσκολότερο την 4άδα με το Μάνδαλο και Ριζάρι να μην έχουν βαθμολογική ασφάλεια από τα play out, πράγμα όμως που στην τελική ίσως αποδειχθεί «ψευδαίσθηση» αν ο Ολυμπιακός κρατήσει ή μεγαλώσει την διαφορά του από την δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και δεν υπάρξουν play offs και ο 10ος της βαθμολογίας αποσπάσει διαφορά μεγαλύτερη των 8 β..
Πάμε στα δικά μας και το στόχο που προαναφέραμε. Αυτό που φαίνεται είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε το Μάνδαλο που θα εκτίσει το ρεπό του, αν φυσικά κάνουμε το πρώτο διπλό μας στο πρωτάθλημα στην έδρα του πρωτοπόρου την επόμενη αγωνιστική. Αυτό που δεν φαίνεται και πιθανόν όμως να γνωρίζετε οι περισσότεροι, είναι ότι αν η ομάδα μας διατηρήσει μια διαφορά 8+ βαθμών από την 13η ομάδα της βαθμολογίας, διατηρώντας παράλληλα την υπάρχουσα θέση της, αποφεύγει την επίπονη και φυσικά όχι αρεστή σε κανέναν μας διαδικασία των play out. Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει και το πρόγραμμα αλλά και η δυναμικότητά της σε σύγκριση με τους άμεσους αντιπάλους μας, δείχνει ότι αυτό είναι καθαρά στα πόδια μας πλέον. Οπότε προσοχή πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ... Βέβαια βάλσαμο το ρεπό για τις πολύ απαραίτητες ανάσες, αλλά ερωτηματικό η επιστροφή στην αγωνιστική δράση και μάλιστα σ' ένα από τα δυσκολότερα ματς του πρωταθλήματος.
Νέος Μυλότοπος και Όρμα δεν δείχνουν να κινδυνεύουν μέχρι στιγμής από τις τρεις τελευταίες ομάδες της κατηγορίας, κι εξαρτάται μόνο απ' αυτές αν θα διατηρηθεί ή όχι αυτό το βαθμολογικό τους πλεονέκτημα. Ρευστή η κατάσταση στην τελευταία 3άδα για το ποια ομάδα θα φαίνεται πάνω ή κάτω από την ζώνη του απευθείας υποβιβασμού, αλλά υπάρχει και το επιπλέον σοβαρό ζήτημα για την 13η ομάδα, αυτός της βαθμολογικής διαφοράς από την 10η, που ίσως αποδειχθεί μοιραία και γι' αυτήν.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Ε.Π.Σ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2013-14
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
Ν – Ι -- Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΒΑΘΜΟΙ
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ**
13 3 2
37 8
42
2
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
11 – 6 – 3
34 19
39
3
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
11 5 4
40 – 20
38
4
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
13 – 4 – 5
30 – 12
37
5
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ν
10 – 5 5
38 – 17
35
6
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩ
11 – 1 8
32 – 20
34
7
Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
8 – 7 – 5
26 – 26
31
8
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
8 – 2 – 9
24 – 29
29
9
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
8 – 4 – 8
28 – 27
28
10
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ*
7 – 4 – 8
30 25
25
11
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ*
5 – 4 – 10
26 34
19
12
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ.
5 3 12
20 – 39
18
13
Μ.Α. ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ*
4 – 3 – 12
13 – 28
15
14
ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ**
4 – 0 – 14
15 – 52
12
15
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ*
3 – 1 – 15
17 – 54
10
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ
### Play Off ----- ### Play Out ----- ### Υποβιβασμός
*ΚΕΡΑΣΙΑ & ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Είπαμε για το δικό μας μεγάλο παιχνίδι στους Γαλατάδες, υπάρχουν όμως και εξαιρετικά ενδιαφέροντα παιχνίδια και στα άλλα γήπεδα, χωρίς κανένα απ' αυτά να έχει καθαρά προβλέψιμο φαβορί. Θα μπορούσε να πει κανείς εύκολα ότι το πιο προβλέψιμο είναι το Γαλατάδες - Πέλλα αλλά αν αναλογισθεί κανείς ότι η δυναμικότητά μας δεν συνάδει με την βαθμολογική μας θέση και ότι ο πρωτοπόρος θα επιβαρυνθεί μ' ένα επιπλέον παιχνίδι μεσοβδόμαδα στην Κερασιά, μπορεί να δούμε και την νίκη-«έκπληξη» της ομάδας μας, κάτι που θα τονώσει και το ενδιαφέρον των paly offs.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
Μ.Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
Μ. Α. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
-
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
-
Π.Α.Ο. ΚΕΡΑΣΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
-
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ
-
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
-
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: