Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΙΚΑ ηλεκτρονική ενημέρωση για την ασφάλιση 2014

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΙΚΑ για την ασφάλιση του 2014 όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι εαν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι 28/2/2015. Συγκεκριμένα το ΙΚΑ κάνει γνωστό ότι με σκοπό την ελαχιστοποίηση της προσέλευσης των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, παρέχει την δυνατότητα Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης της ενεργής Ασφαλιστικής Ικανότητας 2014 καθώς και της διεύθυνσης αποστολής της αυτοκόλλητης ασφαλιστικής ετικέτας. 
Η υπηρεσία αυτή προς το παρόν δεν απευθύνεται σε συνταξιούχους. Οι ετικέτες για το ασφαλιστικό έτος 2014 (1/3/2014-28/2/2015) έχουν αποσταλεί ανά περίπτωση στην διεύθυνση: της έδρας του εργοδότη (αφορά απασχολούμενους σε επιχειρήσεις) της κατοικίας (αφορά τους απασχολούμενους σε οικοδομικά έργα και τους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους). 
Οι διαδικασίες χρήσης της εφαρμογής είναι οι ακόλουθες: 
  • καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), 
  • του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) 
  • και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) 
(προκειμένου να επιτραπεί η "είσοδος" στην εφαρμογή). 
  • μετά την εμφάνιση των δεδομένων μπορούν να επιλέξουν όποια εγγραφή επιθυμούν για να την εκτυπώσουν. 
Κατά την περίπτωση που δεν εμφανίζεται η διεύθυνση αποστολής ετικέτας, δεν χρειάζεται να προσέλθουν οι ασφαλισμένοι στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, διότι αυτή θα αποσταλεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στην έδρα του εργοδότη ή στην διεύθυνση της κατοικίας. 
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην εφαρμογή

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: