Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο ΥΠ.ΠΟ.Α την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.) κατά την έκτακτη συνεδρίασή της στις 11 Φεβρουαρίου 2014, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Α) Προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014.
Για το θέμα των ελέγχων που διενεργούνται στο ΥΠ.ΠΟ.Α. και έχουν ως στόχο την ανατροπή του Π.Δ 164/2004
  • Για να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, των 184 συναδέλφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την άμεση πλήρωση των τεράστιων κενών σε προσωπικό που υπάρχει στο ΥΠ.ΠΟ.Α. (φυλακτικό, επιστημονικό, τεχνικό) μέσω προσλήψεων ή μέσα από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας με τη μέθοδο της κινητικότητας.
  • Για την έλλειψη ενημέρωσης και επαρκούς πληροφόρησης για το σχέδιο του νέου Οργανισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α., που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής του επεξεργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων- Μελών της Ομοσπονδίας να συνεδριάσουν άμεσα για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επιτυχία της κινητοποίησης , η οποία ως στόχο έχει να αποτρέψει την προσπάθεια απόλυσης του 1/3 των συναδέλφων μας και να ακυρώσει τα σχέδια διάλυσης του Πολιτισμού μας.
Β) Αποστολή ανοιχτής επιστολής στον Πρωθυπουργού της Χώρας, τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, προκειμένου να πάρουν θέση στην επιχειρούμενη διάλυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενός Υπουργείου την αξία του οποίου και τη συμβολή του στην οικονομία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ουδείς αμφισβητεί.
Γ) Πρόσκληση για απόφαση προκήρυξης 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από το Σύλλογο Υπαλλήλων του ΤΑΠΑ, στις 14 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, κατά την οποία εκδικάζεται, υπόθεση διαθεσιμότητας υπαλλήλου του Ταμείου. Σε περίπτωση αναβολής για οποιοδήποτε λόγο, η απεργιακή κινητοποίηση να μετατεθεί για την ημέρα της εκδίκασης. Κατά την εκδίκαση καλούνται να παραστούν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη που εργάζονται σε υπηρεσίας του νομού Αττικής.
Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση της 18ης Φεβρουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Μπουμπουλίνας 20 ) και ώρα 09:00.
Τέλος καλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να προκηρύξει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα των ελέγχων σε όλο το Δημόσιο, για την εφαρμογή του Π.Δ 164/2004 και την έμπρακτη στήριξη της στον αγώνα μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που ως στόχο έχουν να βρεθεί νέος μεγάλος αριθμός συναδέλφων, για να προστεθούν στη μνημονιακή χοάνη απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: