Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δεν ασκεί έφεση ο Δήμος Μαρκόπουλου για 26 εργαζόμενους συμβασιούχους

Με μια ιστορική αλλά και ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Μαρκοπούλου δέχθηκε να παραιτηθεί ο δήμος από κάθε ένδικο μέσο εξασφαλίζοντας πλήρως, την - επ' αόριστον – απασχόληση 26 εργαζομένων στις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα ο δήμος παραιτείται από την άσκηση έφεσης κατά των δυο θετικών πρωτόδικων αποφάσεων, ανάμεσα σε μόλις τέσσερις σε όλη την Ελλάδα, που δικαίωσαν τους εργαζόμενους!

Οι αποφάσεις αυτές αναγνώρισαν, ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υποχρέωναν τη μετατροπή των συμβάσεών τους, σε αορίστου χρόνου.

Με την απόφαση αυτή και την αντίστοιχη της Οικονομικής Επιτροπής, που είχε προηγηθεί, ο Δήμος Μαρκοπούλου δέχεται πλήρως τις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις και θα προχωρήσει άμεσα, σε δημιουργία προσωποπαγών θέσεων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, για τους 26 εργαζόμενους, σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου «η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε πλήρως στην πάγια δέσμευσή της, επιβεβαίωσε την πολιτική βούλησή της, έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της ύδρευσης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, να παραμείνουν σ' αυτόν, γιατί η ενδεχόμενη απουσία τους, θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στάθηκαν επίσης στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την σημασία της πολυετούς προσφερόμενης εργασίας, των εν λόγω υπαλλήλων του Δήμου Μαρκοπούλου σε όφελος των δημοτών, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα».

Όμως η απόφαση αυτή ενδεχομένως να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην πορεία του δήμου αφού ήδη υπάρχει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία θα διερευνάται η τυχόν διάπραξη ποινικού αδικήματος σε περίπτωση που οι ΟΤΑ στηρίζουν δικαστικές διεκδικήσεις για την μονιμοποίηση συμβασιούχων!

Πηγή: simbasiouxoidaem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: