Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. αντιτίθεται στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ

Έτοιμο να σφραγίσει είναι το λουκέτο στην πόρτα του ΕΟΠΥΥ, καθώς κατατίθεται το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις λεπτομέρειες παραλαβής και παράδοσης των κτιρίων και του υλικού του. Την διαδικασία ξαφνικού θανάτου αποφάσισε ν’ ακολουθήσει η κυβέρνηση οδηγώντας σε βίαιες απολύσεις το προσωπικό που στελεχώνει τα πολυϊατρεία του και σε αδιέξοδο τους πολίτες που ήδη ταλαιπωρούνται για μήνες  καθώς το θέμα ταλανίζει το χώρο της Υγείας καιρό τώρα.

Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της άμεσης, εντός εβδομάδας, υλοποίησης του σχεδίου κατάργησης του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν έντονες αντιδράσεις του προσωπικού που στελεχώνει το Φορέα Υγείας. Το κυριότερο όμως για τους πολίτες του Δήμου μας είναι πως διαμορφώνεται στο χώρο της Υγείας το παρακάτω εφιαλτικό σκηνικό: Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών ήδη υπολειτουργεί. Ομοίως και το Κέντρο Υγείας της Κρύας Βρύσης. Έτσι με την κίνηση του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν ιατρικά έξοδα, τα οποία, όμως, αδυνατούν πλέον να καλύψουν. Άμεσα πλέον ανοίγει ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. είναι κάθετα αντίθετη με τις κινήσεις υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, καθώς και των πολιτών που μόνιμα στερούνται δικαιώματα δωρεάν παροχών του Κράτους πρόνοιας που πλέον απουσιάζει ολοκληρωτικά. 
Συνενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε Δράση Πολιτών που αντιτίθεται στο κλείσιμο των Φορέων Υγείας. Υποστηρίζουμε σθεναρά την ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, τη σωστή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ να μην συμμετάσχει στη διαδικασία, αλλά να συνταχθεί με τους αγώνες του προσωπικού του και με την αγωνία των πολιτών. Η χρονική στιγμή είναι κομβική για τις εξελίξεις στο πεδίο της Υγείας και το έδαφος που χάνεται, χάνεται ανεπιστρεπτί.

Από τη συντονιστική επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α.
e-mail: anasapellas@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/anasapellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: