Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσκληση στην e-βασιλόπιτα© 2014 του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων

Κανένα από τα ετήσια έθιμα του Ελληνισμού δεν τηρείται τόσο απαράβατα από τους Νεοέλληνες, όπου κι αν βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, και δεν έχει τόσο βαθιές ρίζες στο χρόνο, όσο η βασιλόπιτα της πρωτοχρονιάς. Γιατί ανέκαθεν, με το κρυμμένο “φλουρί”, συμβολίζει την εύνοια της τύχης και μετατρέπεται σε μέσο, που θα φανερώσει τον τυχερό του χρόνου.
Στ' αλήθεια ο Νεοέλληνας, ως μέλος μιας οικογένειας, ενός Συλλόγου ή μιας κοινωνίας οργανωμένων ατόμων, δεν εννοεί αλλαγή του χρόνου, χωρίς την κοπή της βασιλόπιτας.
Καλούμε εσάς και όλο τον Ελληνισμό (από την Ελλάδα, από την Κύπρο, τον απόδημο Ελληνισμό), αλλά και όλους τους φιλέλληνες, να κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν στην κοπή της διαδικτυακής (virtual) e-βασιλόπιτας για το 2014 που θα γίνει στο διαδίκτυο για 11η συνεχόμενη χρονιά την 21η Φεβρουαρίου 2014 07:30πμ-23:00μμ ώρα Ελλάδας. ΕΓΓΡΑΦΕΣ: μέχρι και την 20η Φεβρουαρίου.

Η 21η Φεβρουαρίου έχει ορισθεί από την [UNESCO] ως "Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας"

Στην ξεχωριστή αυτή εικονική κοπή, λείπει η γεύση και η προσωπική επαφή, μας αγγίζει όμως όλους το κυρίως νόημα της κοπής μιας βασιλόπιτας που είναι, αγάπη, ομόνοια, ισότητα, φιλοξενία, σεβασμός, επικοινωνία, δικαιοσύνη, ενότητα.

...όταν ο νοικοκύρης έκοβε την βασιλόπιτα, μοίραζε τα κομμάτια ως εξής:
"Το πρώτο ήτανε του νοικοκυριού, το δεύτερο του Αϊ-Βασίλη, το τρίτο της νοικοκυράς, το τέταρτο της δουλειάς, τα υπόλοιπα των μελών της οικογένειας ένα για τους φτωχούς και ένα για τους ξένους" (έθιμα ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ-ΒΙΘΥΝΙΑ-ΑΝ.ΘΡΑΚΗ)

Στην e-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 2013 θα υπάρχει ένα ΦΛΟΥΡΙ, δώρα(ΔΩΡΟΦΛΟΥΡΙΑ) και Σημάδια όπως πχ Ρόδι, Φύλλο ελιάς, φασόλι, κλήμα, κουκουνάρι κλπ τα οποία, γι΄αυτούς που θα τα τύχουν, συμβολίζουν το πως θα είναι το νέο έτος.
Αν σας τύχει το φλουρί τότε σας το στέλνουμε ταχυδρομικά,
αν σας τύχει Φύλλο Ελιάς τότε, περνώντας με το ποντίκι πάνω από το κομμάτι σας, εμφανίζεται ένας αριθμός πχ "(3)ΦΥΛΛΟ ΕΛΙΑΣ". Ο αριθμός αυτός δηλώνει τον αύξοντα αριθμό του δώρου (ΔΩΡΟΦΛΟΥΡΙ) που κερδίσατε και θα σας αποσταλεί ταχυδρομικά από τον δωροθέτη.
Τα ΔΩΡΟΦΛΟΥΡΙΑ είναι δώρα, τοπικά προϊόντα-υπηρεσίες που προσφέρουν επιχειρήσεις, παραγωγοί, Δήμοι, Επιμελητήρια, Σύλλογοι κλπ
Οσοι τύχουν στο κομμάτι τους ΦΛΟΥΡΙ, ΦΥΛΛΟ ΕΛΙΑΣ ή ΡΟΔΙ, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο vasilopita@diaktinismos.gr γράφοντας τον κωδικό τους, το ονοματεπώνυμό τους και τι τους έτυχε, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου.


Οι εγγραφές στην e-βασιλόπιτα 2014 άρχισαν και είναι δωρεάν
 για όλες τις ηλικίες, για όλες τις θρησκείες. του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων.
Στο video μια περιληπτική παρουσίαση της e-βασιλόπιτας 2014

Πηγή: vasilopita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: