Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τζ.Όσμπορν: Η ευρωζώνη χρειάζεται καλύτερο πλάνο για την ανάπτυξη...

"Καλώ τον Έλληνα υπουργό να δράσει υπεύθυνα, αλλά παράλληλα είναι σημαντικό να έχει η ευρωζώνη ένα καλύτερο πλάνο για την απασχόληση και την ανάπτυξη", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, μετά την συνάντησή του με τον Γ. Βαρουφάκη στο Λονδίνο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την συνάντηση εποικοδομητική προσθέτοντας ότι η διαμάχη ευρωζώνης-Ελλάδας συνιστά απειλή για την παγκόσμια οικονομία και «μια αυξανόμενη απειλή για την βρετανική οικονομία. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη, όπως και η Βρετανία επιλέγει την αποτελεσματικότητα, αντί του χάους».
Πηγές του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών  ανέφεραν ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, έντονο ήταν το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης που από το πρωί βρέθηκαν έξω από το Νο 11 της Ντάουνιγκ Στριτ για να καλύψουν το γεγονός.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η χρονική συγκυρία της συνάντησης είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η Βρετανία εδώ και πολύ καιρό αναζητεί συμμάχους εντός της ΕΕ μια και επιθυμεί την αλλαγή συνθηκών της Ένωσης με στόχο την χαλάρωση των δεσμεύσεων που έχει το Λονδίνο έναντι των Βρυξελλών. «Έτσι λοιπόν είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και για την Μεγάλη Βρετανία να συμμαχήσει με ένα ακόμη κράτος της ΕΕ για ριζικές αλλαγές, μέσα στην Ένωση»
Οι ελληνικές επαφές των τελευταίων ημερών κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων στα σημερινά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, με το BBC να προβάλει τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη που είπε πως «Η Ευρώπη έρχεται πρώτη», το SKY NEWS να μιλάει για τις συζητήσεις που έχει ξεκινήσει η ελληνική κυβέρνηση για μια νέα συμφωνία για το χρέος της και τους FT να κάνουν λόγο για «συναγερμό στην Ευρώπη».
Σήμερα το βράδυ ο Έλληνας υπουργός οικονομικών θα συναντηθεί με στελέχη του "Σίτυ" του Λονδίνου για τους ενημερώσει για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: