Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Εγκεκριμένες θέσεις ΣΟΧ από το ΥΠΠΟ για την ΕφΑ Πέλλας και όλη την επικράτεια, που όμως παραμένουν στον «πάγο» λόγω των εκλογών

Έγκριση για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης χιλίων διακοσίων πενήντα ενός (1.251) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έτους 2015, διάρκειας έως επτά (7) μήνες, σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Α. Εγκρίνουμε την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης, σύμφωνα με τις ανωτέρω αναφερόμενες διατάξεις και με βάση τα κριτήρια και τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα, χιλίων διακοσίων πενήντα ενός (1.251) ατόμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, έτους 2015, διάρκειας έως επτά (7) μήνες και ειδικότερα ενός (1) Μηχανολόγου Μηχανικού ΤΕ, εννιακοσίων ενενήντα εννέα (999) Ημερησίων Φυλάκων ΔΕ, εκατόν δέκα (110) Νυχτοφυλάκων ΔΕ, δέκα (10) Εργατοτεχνιτών ΔΕ, ενός (1) Ηλεκτρολόγου ΔΕ, ενός (1) Ψυκτικού ΔΕ, πέντε (5) Ειδικευμένων Εργατών ΥΕ και εκατόν είκοσι τεσσάρων (124) Καθαριστών ΥΕ, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με ωράριο 08:00 – 20:00, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου 2015 και κατανέμουμε το ως άνω προσωπικό κατά Οργανική Μονάδα, ειδικότητα και αριθμό, ως εξής :




Όλες οι εγκεκριμένες θέσεις και ειδικόυητες στα Αρχαιολογικά Μουσεία και Χώρους της Επικράτειας.

Β. Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (Φ.Ε.Κ. 28/Α/1994), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.
Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Ημερήσιοι Φύλακες και Νυχτοφύλακες) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά την δημοσίευση σχετικής Κ.Υ.Α..
Εφιστάται η προσοχή των αρμοδίων Προϊσταμένων για την αυστηρή τήρηση των νομίμων διαδικασιών, καθώς επίσης και των κριτηρίων πρόσληψης (άρθρο 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα).
Η ανακοίνωση θα συνταχθεί σύμφωνα με το Υπόδειγμα Ανακοίνωσης Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) που παρέχεται μέσω του δικτυακού τόπου του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της διαδρομής : Κεντρική σελίδα – Φορείς – Υποδείγματα – Εποχικό Προσωπικό (ΣΟΧ) και να τηρηθεί η διαδικασία της πρόσληψης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα σχετικά υποδείγματα του Α.Σ.Ε.Π..
Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς παρακαλείται όπως ενημερώσει, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υ.Δ.Μ.Η.Δ., για την πορεία υλοποίησης της εν λόγω απόφασης (αριθμός ατόμων που θα προσληφθούν και ημερομηνία έναρξης της απασχόλησής τους), σύμφωνα με το αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ. 11/23329/8-10-2014 έγγραφο της ως άνω Διεύθυνσης του Υ.Δ.Μ.Η.Δ..
Η έγκριση έγινε στις 30-12-2014 από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ με υπογραφή του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
Απορίας άξιον βέβαια, ότι για την ΕφΑ Πέλλας, δεν έχουν εγκριθεί θέσεις νυκτοφυλάκων όπως κι άλλες απαραίτητες ειδικότητες, για την εύρυθμη λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου και των Χώρων. Η ευθύνη αυτών των παραλλείψεων βαρύνει την προηγούμενη διοίκηση, με τη νέα να έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες να συμπληρωθούν τα κενά με τροποποίηση των εγκεκριμένων θέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες που προέκυψαν από το νέο οργανόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: