Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Το Ποτάμι Ν. Πέλλας: Απάντηση σε αναδημοσιευμένη ανάρτηση της 21ης Ιουνίου 2015 του @Pella

Αξιότιμο @Pella,

σας ευχαριστήσουμε για την, έστω και εν μέρει, και ελπίζουμε όχι επίτηδες ελλιπή, προβολή των θέσεών μας.

Όντως υποστηρίζουμε σθεναρά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, και γενικότερα στο πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Όντως προτείνουμε την μείωση συντάξεων, αλλά ποιες συγκεκριμένα; Όχι γενικά και αόριστα! Όχι οριζόντια! Όχι στους πιο αδύναμους! Ποιες λοιπόν; Τις ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ και τις ΠΡΟΩΡΕΣ!

Όσο αφορά την μείωση του χρέους, εξαρχής έχουμε ταχθεί υπέρ της παράτασης της αποπληρωμής του χρέους και της σύνδεσής του με ρήτρα ανάπτυξης. Προτάσεις ρεαλιστικές, σε αντίθεση με αυτές της Επιτροπής της κας ΠτΒ. Η κα. Κωνσταντοπούλου, σε μία ακόμη προσπάθεια προσωπικής της προβολής, συγκρότησε μια πολυπληθή επιτροπή αμφίβολης επιστημονικής επάρκειας, με σκοπό να προπαγανδίσει την ήδη διαμορφωμένη της άποψη. Κατέληξε δε σε συμπεράσματα που ξεπερνούν ακόμη και τα 600 δις του κ. Σώρρα!
Επίσης, αναζητώντας την πηγή σας (στο tvxs.gr), βρήκαμε και μια άλλη ενδιαφέρουσα ανάρτηση, το "Ποιους αφορούν τα μέτρα των 8 δις - Ποιοι πληρώνουν"
(http://tvxs.gr/news/ellada/poioys-aforoyn-ta-metra-ton-8-dis-poioi-plironoyn)

Για να αναφέρουμε μερικά, η νέα συμφωνία προβλέπει:
- Αύξηση ΦΠΑ!
- Ακύρωση μειώσεων ΚΑΙ νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών!
- Έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις ΚΑΙ φυσικά πρόσωπα!

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι αυτό το Σχέδιο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΣΑΝΟ) φέρνει νέα υφεσιακά μέτρα. Αντί να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση προτιμάει μία νέα φοροεπιδρομή!
Μην ανησυχείτε όμως, η ΕΡΤ επαναλειτουργεί με σκοπό την κυβερνητική προπαγάνδα, οι καθαρίστριες μόνο του ΥΠΟΙΚ επαναπροσλήφθηκαν! Όσο για τους μισθούς και τις συντάξεις, μην στεναχωριέστε! Μειώνονται μεν, αλλά έμμεσα μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, οπότε αφού είναι έμμεσα δεν μετράει...

Και μιας και αναφέραμε το θέμα των συντάξεων, ας δούμε και ένα ενδιαφέρον στοιχείο.
- Οι 471 χιλιάδες συνταξιούχοι ΚΑΤΩ των 65 ετών λαμβάνουν μέση σύνταξη γήρατος 1.227€ με σύνολο δαπάνης 6,94 δισ. €.
- Οι 497 χιλιάδες συνταξιούχοι άνω των 80 ετών λαμβάνουν μέση σύνταξη γήρατος 735€ με σύνολο δαπάνης 4,39 δισ. €
(Πηγή: Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων - Στοιχεία Μαρτίου 2015 - Μηνιαία Απεικόνιση Συνταξιοδοτικών Παροχών - έκθεση 22η)

Τέλος, θα σας παρακαλούσαμε σε επόμενο άρθρο σας σχετικά με Το Ποτάμι, είτε να χρησιμοποιήσετε το επίσημο σύμβολο του κόμματος, είτε την ίδια φωτογραφία που χρησιμοποιείται και στην αρχική πηγή. Πάντως, αφού σας αρέσουν τόσο οι γελοιογραφίες, σας στέλνουμε και την παρακάτω, του Πέτρου Τσιολάκη, όπως δημοσιεύθηκε στις 17/05/2015 στην εφημερίδα "Κυριακάτικη kontranews.gr" Ελπίζουμε να σας αρέσει!
(http://tsiolakis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_6.html)

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την επικείμενη ανάρτηση με την απάντησή μας.

Με εκτίμηση
Το Ποτάμι Ν. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: