Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Σόιμπλε και οι «δορυφόροι» του σε ρόλο υπονομευτή

«Χαλαρό» φέρεται να χαρακτήρισε το σχέδιο των δανειστών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ασκώντας κριτική στις προτάσεις τους κατά τη διάρκεια του Eurogroup, λέγοντας μάλιστα πως «προδίδουν το μνημόνιο». Μάλιστα οι γνωστοί «δορυφόροι» του Σόιμπλε, όπως η Λιθουανία και η Σλοβακία, υποστήριξαν πως αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να περάσουν από τα κοινοβούλια για έγκριση.
Οι ίδιοι υπουργοί Οικονομικών, με επικεφαλής τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φέρονται να ήταν αυτοί που ζήτησαν τη διακοπή του Eurogroup, καθώς όπως είπαν δεν είναι δυνατόν να συζητούν δύο προτάσεις, των θεσμών και την ελληνική.
Εν τω μεταξύ η σχέση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απασχόλησε εκ νέου τα γερμανικά μέσα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας σημειώθηκε επεισόδιο κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου στο Βερολίνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα.
Όπως γράφει η Bild, προεξάρχοντος του Σόιμπλε, υπουργοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ενώ όταν ολοκληρώθηκε το υπουργικό Συμβούλιο η Μέρκελ ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Σόιμπλε ενόψει του Eurogroup αλλά αυτός απαξιωτικά δεν της απάντησε και αποχώρησε.
Όπως αναφέρει το Mega, οι όροι που θέτει ο Σόιμπλε για να δεχτεί μια συμφωνία είναι να υπάρξει επίσημο αίτημα για παράταση του προγράμματος, συμφωνία για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, έγγραφο που να αποδεικνύει πως η χώρα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της και επίσημη διαβεβαίωση ότι στις 30 Ιουνίου θα πληρωθεί το ΔΝΤ.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: