Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Φερχόφσταντ: Δώστε στην Ελλάδα 3 μήνες παράταση και λύση για το χρέος

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ ζητά να δοθεί λύση στο αδιέξοδο με τρίμηνη παράταση, πρόγραμμα που δεν θα αυξάνει τη φορολογία και συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους.
"Καλώ τους αρχηγούς της ευρωζώνης να δώσουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τρεις μήνες ακόμη, ώστε να δουλέουν ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει συθέμελα το πολιτικό και οικονομικό σύστημα σε συνδυασμό με μια δομική λύση για το χρέος με τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας" αναφέρει ο Γκι Φερχόφσταντ με παρέμβασή του από το προφίλ του στο facebook. Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, που έχει κατακρίνει έντονα την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δείχνει συγκαταβατικός και ζητά να επιδειχθεί λογική και ψυχραιμία. Όχι γιατί το αξίζει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επειδή το δικαιούται ο ελληνικός λαός που δεν ευθύνεται για αυτό το χάος.
Διαβάστε παρακάτω όλη την υπόλοιπη ανακοίνωση:
"Ο Βαρουφάκης και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να έρθουν στα συγκαλά τους. Όλοι ξέρουμε πως το Grexit θα είναι απώλεια για όλους: οι πιστωτές θα χάσουν τα λεφτά τους και η ελληνική οικονομία  θα καταρρεύσει ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, θα φανεί ξεκάθαρα ως τεράστια αποτυχία ενός νομίσματος. Πρέπει να αλλάξουμε δραστικά την προσέγγισή μας, συμφωνώντας σε τρεις μήνες συσκέψεων για να δουλέψουμε σε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα μεταρρυθμίσει δραστικά το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα.
Οι διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα επικέντρωναν σε γρήγορες λύσεις, όπως αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων. Ήταν ένα πρόγραμμα που έριχνε το βάρος στον ελληνικό λαό, αλλά άφηνε την κρατική γραφειοκρατία απείραχτη.
Στο τέλος, τέλος, οι Έλληνες δεν ευθύνονται για αυτό το χάλι, οι ηγέτες ευθύνονται. Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο μετά από ριζικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να λάβει χώρα πολιτικός και οικονομικός πολιτισμός. Ας χρησιμοποιήσουμε την κρίση για να δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή. Τρεις ακόμη μήνες για να σφυρηλατήσουμε ένα πρόγραμμα που παίρνει τα χρήματα από την κυβέρνηση και τη διοίκηση αντί για τους πολίτες. Ένα πρόγραμμα που στοχεύσει στη διαφθορά και το πελατειακό κράτος, μειώνει δραστικά το κόστος της ελληνικής διοίκησης και ανοίγει την αγορά για τους επιχειρηματίες, βάζει τέλος στα κλειστά επαγγέλματα και επιτρέπει την πρόσβαση σε επαγγέλματα και άλλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική ξανά.
Αν η ελληνική κυβέρνηση δεχθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα πρέπει να προχωρήσουμε χέρι, χέρι σε μια λύση αναδιάρθρωσης του χρέους. Με το Grexit οι πιστωτές χάνουν τα χρήματά τους έτσι κι αλλιώς, οπότε είναι προς το συμφέρον όλων να δουλέψουμε για μια βιώσιμη λύση στο θέμα του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει το βεβιασμένο δημοψήφισμα και να το αντικαταστήσει με ένα νέο, πιο ουσιαστικό για ένα δομικό πρόγραμμα. Αυτό θα δώσει στους Έλληνες πολίτες την ευκαιρία να διατάξουν το πολιτικό προσωπικό να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και θα δώσει στους πιστωτές την εγγύηση πως η ελληνική κυβέρνηση θα εκτελέσει όντως τις υποσχέσεις της.
Γι΄αυτό, ας δώσουμε τρεις μήνες ακόμη. Η ελληνική κυβέρνηση δεν το αξίζει, όμως ο λαός της Ελλάδας το αξίζει".

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: