Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα προτείνει ο γάλλος ΥΠΟΙΚ

«Δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να οργανώσουμε ένα αληθινό πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα με την πραγματική του έννοια. Πρέπει να περάσουμε σε αυτό το στάδιο, μετά από την ιδέα για χωριστά δημοψηφίσματα μεταξύ των 27», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με το Reuters τα σχόλιά του Μακρόν ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, καθώς η δήλωση του περί πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος προχωρεί πέρα από τα όρια του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, οι οποίοι δήλωσαν αμφότεροι πως η ΕΕ πρέπει να «επανεφεύρει» τον εαυτό της μετά το Brexit, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε δημοψήφισμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί συμπεριλαμβάνοντας τους ψηφοφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω διαδικασίας την οποία αποκάλεσε ως «δημοκρατικές συνελεύσεις». Πρέπει να γίνει μέσα στο σωστό πλαίσιο», πρόσθεσε.
Ο Μακρόν, από τους πιο δημοφιλείς στην κοινή γνώμη υπουργούς της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, προχώρησε τον περασμένο μήνα στην ίδρυση του δικού του κόμματος, με την ονομασία «En marche» (Εμπρός).
Η κίνηση έρχεται έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, αλλά ο Μακρόν έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: