Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ημέρα Μουσικής από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και του Συλλόγου «Η Στράντα»
Μια διαφορετική Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε την περασμένη εβδομάδα στις 21 Ιουνίου από το Αλεξάνδρειο Ωδείο Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στραντζαλιωτών «Η Στράντζα», παιδιά κατέκλυσαν τον πεζόδρομο στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών και από τις 8 το απόγευμα παρουσίασαν μαζί με τους καθηγητές τους γνωστά κομμάτια κλασσικής μουσικής με βιολιά, κιθάρες, φλάουτα, τρομπέτες, ακορντεόν, κρουστά, κλαρίνα και μπουζούκια σε μια μοναδική συνεργασία και ενορχήστρωση με την διευθύντρια του Ωδείου κ. Μάχη Κυπραίου.
Η εκδήλωση – χάπενινγκ ξεκίνησε με παρέλαση του τμήματος κρουστών του Ωδείου στον πεζόδρομο, συνεχίστηκε με κλασική μουσική όπου συμμετείχαν όλα τα τμήματα με μαθητές και καθηγητές και ολοκληρώθηκε με συρτάκι όπου όλα τα παιδιά μαζί με τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Στραντζαλιωτών χόρεψαν. Ιδιαίτερα ξεχωριστή και η παρουσία της παιδικής Δημοτικής Χορωδίας του Αλεξάνδρειου Ωδείου που ερμήνευσε γνωστά ξένα τραγούδια για την ειρήνη και τους πρόσφυγες σε ελληνικό στίχο.
Για τα Γιαννιτσά ήταν μια διαφορετική μουσική συναυλία, εφόσον τα παιδιά έβγαιναν κατά ομάδες από την Λέσχη Αξιωματικών και συμπλήρωναν την ορχήστρα. Κάτι ιδιαίτερα δύσκολο στο συντονισμό του, ενώ στην βεράντα της ΛΑΦ τα παιδιά της Δημοτικής χορωδίας ερμήνευαν τα τραγούδια.
Η Ημέρα Μουσικής είναι ένα γεγονός που διεξάγεται με μουσικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο στην Ευρώπη στέλνοντας το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει πολιτισμούς και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αγαπήσουμε τη μουσική, να συνεργαστούμε για την άριστη μελωδία και να γνωρίσουμε πόσο σημαντική είναι στην ανάπτυξη ανταλλαγών και συνεργασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: