Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

GAY PRIDE Σάββατο 25 Ιούνη, 5 μμ, Λευκός Πύργος

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ - ΓΙΑ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η χρονιά που πέρασε από το προηγούμενο Pride σηματοδότησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα τη νίκη της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά απέδειξε και την απροθυμία της κυβέρνησης να καταργήσει συνολικά τις σεξιστικές διακρίσεις. Ο αγώνας για το δικαίωμα στο γάμο και την παιδοθεσία ανεξάρτητα από φύλο και αριθμό, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις και η κάλυψη των εξόδων για επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου συνεχίζεται. Αυτές οι διεκδικήσεις δεν θα κατακτηθούν μέσα από συμμαχίες με υποκριτές δήθεν συμμάχους τύπου Μπουτάρη, αλλά με τη σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στα Μνημόνια, το ρατσισμό και το φασισμό.
Η μάχη ενάντια στο σεξισμό δεν έχει καμία σχέση με τα ισλαμοφοβικά κηρύγματα των κυβερνήσεων. Πρόσφατα, τα αμερικανικά ΜΜΕ χρησιμοποίησαν τη δολοφονική επίθεση στο gay bar του Ορλάντο για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στους μουσουλμάνους την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν για τη σφαγή τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους! Αντίστοιχα, τα επιτελεία της ΕΕ που σπέρνουν τα Μνημόνια της φτώχειας και της λιτότητας παριστάνουν τους προστάτες των ΛΟΑΤΚΙ και των γυναικών από τους «εξτρεμιστές ισλαμιστές». Είναι υποκριτές: η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας σήμανε όχι μόνο τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων σε ακατάλληλους χώρους με άθλιες συνθήκες, αλλά και τη μαζική απόρριψη αιτήσεων ασύλου, ανάμεσα στις οποίες και ενός Σύριου gay που επαναπροωθείται στην Τουρκία που θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα». Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ακραίοι υποστηρικτές της Ευρώπης-φρούριο είναι οι φασίστες, με πρώτη τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που στοχοποιεί ανοιχτά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσο και τους ΛΟΑΤΚΙ.
Είναι απαράδεκτο οι πρόσφυγες να στοιβάζονται σε χώρους που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, σαν εκείνα που είχε φτιάξει ο Χίτλερ για τους «άνδρες με τα ροζ τρίγωνα». Πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε δομές αλληλεγγύης και κοινωνικές υπηρεσίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να διατεθούν ξενοδοχεία και να αξιοποιηθούν κλειστές ή εγκαταλελειμμένες δομές και κτίρια σ’ όλη την πόλη για τη φιλοξενία των αστέγων. Ζητάμε τα λεφτά που σπαταλιούνται για τη Frontex να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολιτιστικά κέντρα, χώροι πρασίνου.
Η ΚΕΕΡΦΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων και καλεί όλο τον κόσμο στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 2 Ιούλη στα πλαίσια του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο πρώην στρατόπεδο Π. Μελά στη Σταυρούπολη με θέμα τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για να μπουν ισόβια οι νεοναζί εγκληματίες και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασισμό, ρατσισμό και σεξιστική καταπίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: