Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας ανακοινώνει στα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του, αλλά και σε όσα νέα μέλη προτίθενται να εγγραφούν άμεσα και μέχρι το τέλος του Ιούνη, να προβούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στην τμηματική ή την εφάπαξ καταβολή ανάλογα με την διάθεση και τη δυνατότητα του καθενός, της ετήσιας οικονομικής συνδρομής που δήλωσαν ή που θα δηλώσουν ότι θα καταβάλουν για την περίοδο 2016-2017.
Υπενθυμίζεται ότι η ελάχιστη ετήσια συνδρομή που έχει καθοριστεί για κάθε εγγεγραμμένο μέλος από τη γενική συνέλευση, ανέρχεται στο ποσό των 100€ και θα αυξάνεται ανάλογα με τη διάθεση και τη δυνατότητα προσφοράς του κάθε μέλους. Κρίνεται σκόπιμο να δηλώνονται από τα μέλη ρεαλιστικά ποσά συνδρομών χωρίς λεκτικές υπερβολές, έτσι ώστε και τα μέλη να μην δυσκολευτούν στη καταβολή τους και η διοίκηση να κάνει τον όσο το δυνατό ακριβέστερο οικονομικό προγραμματισμό της. Η θητεία των εγγεγραμμένων μελών έχει προσδιοριστεί χρονικά στα 3 έτη, με δικαίωμα αποχώρησης μόνο με το πέρας κάθε αγωνιστικής περιόδου, κι ενώ δεν συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι ανωτέρας βίας. Επίσης δικαίωμα αποχώρησης ακόμη και στη διάρκεια της χρονιάς θα έχει κάθε μέλος οικονομικά ενήμερο, κι αφού θα έχει καταβάλει μέχρι τότε ολόκληρη τη δηλωθείσα ετήσια συνδρομή του. Τέλος τα μέλη κατά τη διάρκεια της 3ετούς θητείας τους και πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, θα μπορούν να αυξομειώνουν τα ποσά των ετήσιων συνδρομών τους, πάντα όμως με ελάχιστο ποσό συνδρομής τα 100€. Στο ποσό της ετήσιας συνδρομής κάθε μέλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγορές κάρτων διαρκείας, εισιτηρίων αγώνων, λαχείων, ημερολογίων, καθώς και οι χορηγίες και οι δωρεές, που κάποιο μέλος έχει την διάθεση να προσφέρει προς τον σύλλογο.
Δεν θα απαιτείται κανένα δεσμευτικό συμβόλαιο, καμία νομικά επίσημη ενυπόγραφη δέσμευση-δήλωση, παρά μόνο μία τυπική ενυπόγραφη κατάσταση μελών και δηλωθέντων συνδρομών, η οποία θα έχει την χρεία μια άτυπης συμφωνίας μεταξύ μελών και διοίκησης για τον καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό, τον ακριβέστερο υπολογισμό των οικονομικών πόρων και τις κατά προσέγγιση συνολικές οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου. 
Η διαχείριση και διάθεση του συνολικού μπάτζετ συμπεριλαμβανομένων και των ετήσιων συνδρομών των μελών, θα ανήκουν στην αποκλειστική ευθύνη της διοικούσας επιτροπής που για το λόγο αυτό εξουσιοδοτήθηκε από την γενική συνέλευση και φυσικά θα εναπόκειται ανά πάσα στιγμή στον έλεγχο οποιουδήποτε μέλους επιθυμεί και ζητήσει να ενημερωθεί. Όσο αφορά την κρίση των μελών για την συνολική διαχείριση, αυτή θα πραγματοποιείται κατά τις διεργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που θα γίνεται συνήθως το πρώτο 10ήμερο κάθε Ιουνίου.
Επίσης η εγγραφή νέων μελών μπορεί να γίνεται καθ' όλη την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπως και η αντικατάσταση μελών της ορισμένης από τη γενική συνέλευση διοικούσας επιτροπής, της οποίας η θητεία θα είναι ετήσια με δικαίωμα ανανέωσης από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιείται λίγο μετά τη λήξη κάθε αγωνιστική περιόδου και συήθως μέσα στο πρώτο 10ήμερο κάθε Ιουνίου. 
Κλείνοντας την ανακοίνωση, άξια ειδικής αναφοράς η πολύ ευχάριστη και αισιόδοξη εικόνα της χθεσινοβραδυνής συνάντησης γηγενών ποδοσφαιριστών και διοίκησης, στην οποία παραβρέθηκε σχεδόν μία 18άδα ποδοσφαιριστών(!!!), κάτι που γέμισε με χαρά και αισιοδοξία τη διοίκηση τόσο για το πλήθος, όσο και την ποιότητα του «εντόπιου» ρόστερ, βασικά στοιχεία στα οποία θα βασιστεί φέτος η ομάδα, βάζοντας και υψηλότατους αγωνιστικούς, αλλά και ρεαλιστικούς οικονομικούς στόχους με την βοήθεια παραγόντων, μελών, χορηγών και φιλάθλων, προς όφελος κυρίως αυτών των παιδιών. Φαίνεται ότι η φετινή μεγάλη διαθεσιμότητα και κινητοποίηση πρωτόγνωρου αριθμού μελών, θα βρει και θα έχει και κίνητρο, απήχηση και ουσία στα πρόσωπα, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα όλων αυτών των παιδιών και δεν θα το μετανοιώσει που ασχολήθηκε ενεργά συμβάλλοντας οικονομικά στο σύλλογο.

Το Δ.Σ. του 
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: