Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Γεροβασίλη: Ανύπαρκτο το θέμα με την Cosco

Για υπερβολικές αντιδράσεις και απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος την παραμονή του ταξιδιού Τσίπρα στην Κίνα έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Λήξαν οριστικά για την κυβέρνηση είναι το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προκάλεσε αντιπαράθεση στη Βουλή και την αντίδραση της αντιπολίτευσης, καθώς η εταιρεία είχε καταγγείλει μονομερείς αλλαγές στην παραχώρηση του ΟΛΠ.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη παρενέβη με δήλωση της τονίζοντας:
“Όπως ξεκαθάρισε και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο θόρυβος που έχει ξεσηκωθεί γύρω από το θέμα της κύρωσης της σύμβασης με τη COCSO, είναι επι ουσιαστικά ανύπαρκτου ζητήματος.
Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε ως όφειλε στις απαιτούμενες βελτιώσεις, προκειμένου να είναι νομοτεχνικά άρτιες οι διατυπώσεις του κυρωτικού νόμου.
Οι υπερβολικές αντιδράσεις καθώς και η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του ζητήματος, την παραμονή του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Το θέμα έχει ήδη διευκρινιστεί πλήρως και η σύμβαση θα κυρωθεί κανονικά.”
Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν επιχείρησε να παραβιάσει τη συμφωνία με την COSCO για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ούτε προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και ανακοίνωσε ότι ήδη ετοιμάζονται τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για να επιλυθούν τα νομικά ζητήματα. Την ίδια ώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναπαρήγαγαν τις καταγγελίες της COSCO ενώ το Ποτάμι κράτησε ίσες αποστάσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αμφισβητεί την εντιμότητα της κυβέρνησης.
Η συνεδρίαση της Βουλής μάλιστα διεκόπη για μία ώρα προκειμένου η συζήτηση να γίνει στη βάση των νέων ρυθμίσεων.

Πηγή: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: