Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Θ. Φωτίου: Καμία περικοπή επιδόματος αναπηρίας - Να σταματήσει η αντιπολιτευτική σπέκουλα

Πολιτική του κράτους ως κοινωνική κατάσταση γίνεται πλέον η αναπηρία με το νέο νομοσχέδιο που θέτει προϋποθέσεις παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, εντάσσει την αναπηρία σε εκπαιδευτικές ενότητες ΑΕΙ-ΤΕΙ και κατοχυρώνει ως επίσημη γλώσσα του κράτους όσο τη νοηματική όσο και το Braille, τόνισε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά, ενώ ταυτόχρονα διέψευσε τα δημοσιεύματα περί περικοπών επιδομάτων.
Στο τελευταίο κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, για το οποίο η κ. Φωτίου σημείωσε ότι «πρόκειται για την εναρμόνιση του νομοθετικού και διοικητικού πλαισίου της Ελλάδας με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Άτομα με Αναπηρία».
Η κ. Φωτίου διέψευσε επίσης κατηγορηματικά ότι κόβεται οποιοδήποτε επίδομα αναπηρίας, θέμα για το οποίο «πέφτει μεγάλη σπέκουλα αυτές τις ημέρες ... αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει», ενώ εκτίμησε ότι όλα αυτά οφείλονται σε «αντιπολιτευτικούς σκοπούς».
Με αφορμή το σεβασμό στην Σύμβαση, στο σχέδιο νόμου που εκπονήθηκε και από τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη θεσπίζονται μία σειρά από διατάξεις που εξειδικεύουν και υποστηρίζουν το περιεχόμενο των δύο κειμένων και καθιερώνουν ... δομές και σημεία επαφής αρμόδια για το συντονισμό, την παρακολούθηση και υλοποίηση των δημόσιων πολιτικών προστασίας των ΑΜΕΑ. Πρακτικά:
Γίνεται πολιτική του κράτους η αναπηρία ως κοινωνική κατάσταση. Από δω και ύστερα δεν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που δεν θα κρίνεται ως προς τις επιπτώσεις στα άτομα με αναπηρία.
Υπάρχει πλέον η δυνατότητα διευκόλυνσης της προσβασιμότητας ... τόσο στο φυσικό όσο και το αστικό περιβάλλον, όσο και το ηλεκτρονικό και το διοικητικό περιβάλλον.
Τίθενται επίσης κριτήρια στην παραγωγή προϊόντων, την παροχή υπηρεσιών, από την σκοπιά των ατόμων με αναπηρία.
Δημιουργείται ένα δίκτυο πληροφόρησης σε σχέση με την αναπηρία και νέες εκπαιδευτικές ενότητες που εμπλουτίζουν τα προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Κατοχυρώνεται ως επίσημη γλώσσα ττου κράτους και η νοηματική γλώσσα, αλλά και το σύστημα Braille.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: