Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Συμβασιούχοι ΥΠΠΟ: Στάση Εργασίας - Διεκδικούν δεδουλευμένα και ανανέωση συμβάσεων

Την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη από τις 12:00 έως τις 16:00, θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας που κηρύχτηκε από το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 12:30 στα κεντρικά γραφεία του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων) επί της Πανεπιστημίου 57, Αθήνα. Θα ακολουθήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας στο ΥΠ.ΠΟ.Α. επί της Μπουμπουλίνας 20.
Tα αιτήματα της κινητοποίησης, όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του σωματείου, είναι:
«Η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων που προσελήφθησαν τον Ιούνη με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στο ΤΑΠ. Διακόσιοι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων δουλεύουν δωρεάν σε έναν φορέα με ετήσιο τζίρο κοντά στα 90 εκ. Ευρώ, προσφέροντας κρίσιμες υπηρεσίες σε εργαστήρια, πωλητήρια, διοίκηση κλπ σε ολόκληρη την επικράτεια.
Έναν φορέα που εκμεταλλευόμενος την εργασία τους, τους εμπαίζει χρησιμοποιώντας όλες τις σκοροφαγωμένες δικαιολογίες που έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν. Με μεγάλο πολύμορφο αγώνα καταφέραμε να ομαλοποιήσουμε την μισθοδοσία στις περισσότερες υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. Η διοίκηση του ΤΑΠ φαίνεται να επιμένει στην παλιά καλή πρακτική κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Η πρακτική αυτή θα αλλάξει.
Άμεση καταβολή των εξαιρέσιμων (που καταβάλλονται από το ΤΑΠ) στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο καθώς και την καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων εκεί όπως και σε όλες τις υπηρεσίες και έργα του ΥΠ.ΠΟΑ. Να τελειώνουμε επιτέλους με τις καθυστερήσεις πληρωμών. Η δουλειά δεν είναι χόμπι.
Την άμεση ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων στο έργο ΕΣΠΑ της Νέας Μονής που υλοποιεί η ΕΦΑ Χίου. Η αρμόδια Υπηρεσία επιχειρεί να πετάξει στον δρόμο 6 συναδέλφους που εκτέλεσαν με αποτελεσματικότητα την εργασία τους, σε ένα έργο που προχωρά και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι και τον Ιούλη 2018. Η Υπηρεσία εκδικείται με αυτόν τον τρόπο συναδέλφους που σήκωσαν το κεφάλι και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στο έργο. Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους και απαιτούμε να μην απολυθούν».
Τέλος το σωματείο επισημαίνει τα εξής: «Ζητάμε αξιοπρέπεια και ισονομία στην εργασία. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους συμβασιούχους. Απαιτούμε εξασφάλιση των αμοιβών μας και ίσα δικαιώματα για την ίδια εργασία. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα.
Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.
Αξιοπρέπεια και ασφάλεια στην εργασία μας.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: