Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τα «απόνερα» του... ΕΝΦΙΑ

Με τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ για το 2017 να έχουν ήδη αναρτηθεί στο TAXISnet, η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει πως μέσω του προέδρου της «έχει δεσμευτεί να τον μειώσει κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του» ενώ το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει αδυναμία στο κυβερνητικό επιτελείο «οποιασδήποτε αλλαγής στη δομή και το περιεχόμενο του». Τι απαντά το Μαξίμου.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τη γλώσσα της αλήθειας» 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του τονίζει:
«Από σήμερα, οι εξαντλημένοι από τους φόρους συμπολίτες μας, καλούνται να πληρώσουν άλλα 3,1 δισ. ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Αυτόν που θα καταργούσε ο κ. Τσίπρας πρόπερσι και θα μείωνε πέρυσι» και προσθέτει:
«Απέναντι στα συνεχή ψέματα Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και έχει δεσμευτεί να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του».
«...Προπέτασμα καπνού» 
Το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του, υποστηρίζει πως «με τον ΕΝΦΙΑ αναδείχθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και η αποκάλυψη του τι πραγματικά πρεσβεύουν».
Σε ανακοίνωση του, ο Τομέας Οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη, χαρακτηρίζει την στάση που είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ως προπέτασμα καπνού για την κατάληψη της εξουσίας.
«Η δέσμευση για την άμεση κατάργηση του και οι προτροπές στους πολίτες να μην τον πληρώνουν ήταν επίδειξη ψευτομαγκιάς.
Η αδυναμία οποιασδήποτε αλλαγής στη δομή και το περιεχόμενο του, είναι απόδειξη οκνηρίας και αβελτηρίας.
Η προείσπραξη του από τους δικαιούχους επιστροφής φόρου και μάλιστα σε μια δόση, είναι ο ορισμός της αυθαιρεσίας» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με επικεφαλής τον κ Τσίπρα».
Κατά το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για «ένα συνονθύλευμα εξουσιομανίας και ψευτομαγκιάς, οκνηρίας και αβελτηρίας, αυθαιρεσίας και αναλγησίας, μια πολιτική απάτη με ονοματεπώνυμο».
Αντίδραση από το Ποτάμι είχαμε από το βουλευτή του κόμματος, Γιώργο Μαυρωτά
«Ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας φόρος παράλογος που δεν διορθώθηκε αλλά καταργήθηκε. Αυτό που βλέπετε είναι ο Εκλογικευμένος Νέος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων».
Απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου
Το Μαξίμου, απαντά στη ΝΔ και τον Βασίλη Κικίλια υποστηρίζοντας πως «συνεχίζουν τη φθηνή αντιπολίτευση, θεωρώντας πως οι πολίτες πάσχουν από μαζική αμνησία» και τους υπενθυμίζει:
«1) Τον ΕΝΦΙΑ, που όψιμα θυμήθηκε να δεσμευθεί πως θα μειώσει η ΝΔ, τον επέβαλε η ίδια μαζί με το ΠΑΣΟΚ και διαρκώς δεσμεύονταν για επαναδιαπραγμάτευση χωρίς να πράξουν τίποτα.
2) Η σημερινή κυβέρνηση, στο μετρό του δυνατού, έπραξε το αυτονόητο. Προχώρησε σε μειώσεις του φόρου για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
3) Η ΝΔ πρέπει να αποκτήσει το πολιτικό θάρρος και να ομολογήσει ότι έκανε λάθος όταν καταψήφιζε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που έφερε η κυβέρνηση με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση».
7.397.711
Ο δρόμος για τον ΕΝΦΙΑ, «στρώθηκε» με τη ψήφιση νόμου στη Βουλή, στα τέλη του 2013, και τέσσερα χρόνια μετά και παρά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργησή του, παραμένει να απασχολεί 7.397.711 φορολογούμενους.  

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: