Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Φιλικός αγώνας: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Π.Α.Ο. Κουφαλίων (0-2)1-4. Διαφορά ετοιμότητας και φρεσκάδας...

Σ' ένα αρκετά καλό φιλικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις, ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας γνώρισε την ήττα από την πολύ δυνατή, έμπειρη και ανώτερη ομάδα του Π.Α.Ο. Κουφαλίων με σκορ 1-4.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει στα πόδια της το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και πολλά φιλικά παιχνίδια και ξεκινάει το πρωτάθλημα σε 10 ημέρες, εμφανίστηκε πολύ πιο έτοιμη και πιο φρέσκια κυρίως στο πρώτο μέρος, με την εμφανώς ανέτοιμη Πέλλα όμως δεδομένων των συνθηκών, να είναι καλοστημένη και πειθαρχημένη, βάζοντας δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Ο Π.Α.Ο. Κουφαλίων που είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, εκτός των δύο τερμάτων με τον Κοτσαρίδη στο 13' και τον Κατσιπίδη στο 45', είχε ακόμη 2-3 καλές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο τέρμα, με τους επιθετικούς της όμως να μην τα καταφέρνουν από πλεονεκτικές θέσεις. Η Πέλλα με μόλις 10 μέρες προετοιμασίας στα «βαριά» πόδια της κι αυτές «σκάρτες», σ' αυτό το διάστημα παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στα 3/4 του γηπέδου με καλό στήσιμο, κυκλοφορία και σωστή ανάπτυξη, αλλά της έλειψαν οι επικίνδυνες τελικές προσπάθειες για να απειλήσει σοβαρά το αντίπαλο τέρμα, με τις περισσότερες να είναι ημιτελείς παρότι υπό καλές προϋποθέσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και μέχρι το 60' ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, μειώνοντας αρχικά το σκορ στο 55' με τον Μπουράκη, κι αγγίζοντας την ισοφάριση λίγο μετά, με τον κεραυνό του Πολυχρονόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων. 
Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε πιο ισορροπημένο και πιο ανοικτό, οι γραμμές χαλάρωσαν, η κούραση επήλθε ως φυσικό επακόλουθο και της υψηλής θερμοκρασίας και οι φάσεις άρχισαν να δημιουργούνται αλλά και να χάνονται πιο εύκολα μπροστά στα δύο τέρματα, με τους Μπρατσούδη Τ. και Πολίτη να χάνουν τις πιο κλασικές για τις δύο ομάδες. Πιο αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι, με το έμπειρο και ποιοτικό Πολίτη, βρήκαν στην κόντρα άλλες δύο φορές(75' και 86') τον δρόμο προς τα δίχτυα, παίρνοντας τελικά μια ευρεία «φιλική» νίκη.
Η Πέλλα που σίγουρα χρειάζεται ακόμη δουλειά και χρόνο στο πρώιμο στάδιο που βρίσκεται, άφησε υποσχέσεις και έδειξε ότι έχει ενισχυθεί ουσιαστικά το υπάρχον ποιοτικό ρόστερ της σε όλες τις γραμμές με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, απαραίτητη προϋπόθεση για ομάδα με υψηλούς στόχους. Από την άλλη η ομάδα των Κουφαλίων, με πολύτιμη την περσινή εμπειρία της Γ' Εθνικής, με σχεδόν απαγορευτικό μπάτζετ για ερασιτεχνικές ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας, πολύ ενισχυμένη, πλήρης και δεμένη, απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 στην ΕΠΣΜ.
Επόμενο φιλικό για την Πέλλα εντός έδρας και πάλι, το ερχόμενο Σάββατο 24/8 στις 6 το απόγευμα(αντί της προγραμματισμένης Κυριακής 25/8), με την Αναγέννηση Χαλκηδόνας, επίσης ομάδα Α1 της ΕΠΣΜ.
Διαιτητής ο κ. Ραμπούσης, με βοηθούς την κα Κουπαράνη και τον κ. Βασιλειάδη, με καλή για την εποχή παρουσία.
Ξεκίνησαν για την Πέλλα: Αλευρούδης, Παπαδόπουλος Γ., Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Πρέτσι, Μπουράκης, Τοπάλης, Καμπούρης, Καρατζιάς, Ψαράς, Κατσαμακτσής. Αγωνίστηκαν: Δεληχατζής, Κιοσελάκης, Μπρατσούδης Τ., Πολυχρονόπουλος, Αρδάλης, Παναγιωτέλης, Λαμπρούδης, Πλιόγκας Γ., Παπαδόπουλος Α. και Πιτσάρης. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια: