Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Προσεχώς... «Ρουμάνοι»

"Θάλασσα" τα έκανε η κυβέρνηση στις πρώτες δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί το καλοκαίρι, ενώ επιμένοντας να διαχειρίζεται μόνο την επικοινωνία και όχι τα προβλήματα, υποπίπτει σε νέες γκάφες και εκτίθεται περισσότερο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Σαμοθράκης. Μετά το φιάσκο και τις παλινωδίες που προκάλεσαν οικονομική καταστροφή και τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό του νησιού η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιστρέψει την εικόνα με non paper που ισχυριζόταν ότι ... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο λιμένας είναι αβαθής και με μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν εορτής, από την οποία απουσίαζε βέβαια οποιοσδήποτε παράγοντας από το νησί.
Παρότι στη σύσκεψη υπό τον Γ. Γεραπετρίτη είχε προαναγγελθεί ως θέμα η μόνιμη αντιμετώπιση και διευθέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, τελικά προέκυψαν κάποιες γενικόλογες ανακοινώσεις που δεν αναφέρουν σχεδόν τίποτε συγκεκριμένο για το βασικό πρόβλημα της ακτοπλοΐας αλλά επικαλούνται κάποια... αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Μάλιστα, τροφή για σατιρικές αναφορές και χλευασμό έδωσε η αναφορά της ανακοίνωσης ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πλήγμα στον τουρισμό προσελκύοντας ρουμάνους τουρίστες... από τη Ρουμανία! Εννοώντας ίσως ότι υπάρχουν ρουμάνοι τουρίστες και από άλλες χώρες και θυμίζοντας μια πολύ ξεπερασμένη και μάλλον παροιμιώδη πολιτική λογική.
Τη σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ο οποίος υποσχέθηκε την παύση των ελέγχων της ΑΑΔΕ και του ΣΕΠΕ, ως μέτρο ανακούφισης του νησιού. Παρότι έχει θητεύσει ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, του διαφεύγει προφανώς ότι η ΑΑΔΕ είναι πλέον ανεξάρτητη αρχή και δεν νομιμοποιείται να μιλά εκ μέρους της. Πολύ περισσότερο όμως, είναι πρωτοφανής η λογική ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης πρέπει η ΝΔ να κλείσει το μάτι στη φοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται ακριβή στο πίτουρο αλλά φτηνή στο αλεύρι. Τα στελέχη της εξαντλούνται σε μεγαλόστομες διακηρύξεις και κορώνες επί παντός επιστητού αλλά μόλις κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα πραγματικό πρόβλημα, απέτυχαν παταγωδώς και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους σε χονδροειδείς και ατυχέστατες διατυπώσεις.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: