Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ορκίζεται ή... παντρεύεται;

Διαψεύσεις των δημοσιευμάτων για το υπέρογκο κόστος, με τις προσκλήσεις να παραπέμπουν σε γαμήλια τελετή. Αισθητική του ζεύγους Πατούλη αναμένεται να έχει η εκδήλωση, ενώ απέξω θα γίνουν κινητοποιήσεις για περιβαλλοντικά θέματα. Συνεργασία με Σγουρό για την κυβερνησιμότητα της περιφέρειας.
Αρνητικά σχόλια με το «καλημέρα» προκαλεί η αυριανή ορκωμοσία του Γιώργου Πατούλη ως περιφερειάρχη Αττικής στο Ζάππειο. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για υπερβολικό κόστος για την τελετή, ενώ έξω προγραμματίζονται κινητοποιήσεις για περιβαλλοντικά θέματα. Παράλληλα, ύστερα από τη χθεσινή συνάντησή τους φαίνεται να καρποφορεί το «φλερτ» Πατούλη-Σγουρού, δίνοντας σε κρίσιμες ψηφοφορίες την απαιτούμενη πλειοψηφία 55 εδρών σε σύνολο 101.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «News24/7», η τελετή ορκωμοσίας θα είναι «αυτοκρατορική» και για την υλοποίησή της απαιτήθηκε αρχικά κονδύλι ύψους 28.000 ευρώ, που προκάλεσε τις ενστάσεις της απερχόμενης περιφερειακής αρχής υπό τη Ρένα Δούρου. Η κ. Δούρου φέρεται να αρνήθηκε να υπογράψει τη σχετική απόφαση, θεωρώντας το κόστος υπέρογκο, με την πλευρά Πατούλη να επανέρχεται με νέα πρόταση κάτω των 20.000 ευρώ, η οποία υπογράφτηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες. Ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσαν ακόμα και οι προσκλήσεις για την ορκωμοσία που περισσότερο παραπέμπουν σε γαμήλια τελετή παρά σε ορκωμοσία περιφερειακής αρχής.
Διαψεύσεις στα σχετικά δημοσιεύματα έβγαλαν πάντως και οι δύο πλευρές. Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι «το εγκριθέν από την Οικονομική Επιτροπή ποσό για την εκδήλωση αφορά δαπάνες που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας συνολικά κατά 10.717,20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ». Η παράταξη Πατούλη υποστηρίζει ότι ουδέποτε απαιτήθηκαν 28.000 ευρώ και το πραγματικό κόστος της εκδήλωσης θα ανέλθει στις 4.779 ευρώ, που είναι περίπου όσο το κόστος ενοικίασης του Ζαππείου.
Χθες, ο Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τον Γιάννη Σγουρό και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αττική. Οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων έδωσαν έμφαση στη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην «ανάληψη κρίσιμων αποφάσεων που θα σημάνουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής». Πρόκειται για μία συνεργασία που προαλείφεται όλο το καλοκαίρι και καλοβλέπουν στελέχη της παράταξης Σγουρού.
Ενα από τα φλέγοντα θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η διοίκηση Πατούλη είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων και του ΧΥΤΑ Φυλής. Η συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο» καλεί σε συγκέντρωση στο Ζάππειο την ώρα της ορκωμοσίας, ζητώντας να τελειώσουν οι ψεύτικες υποσχέσεις και να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ.
Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: