Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Φιλικός Αγώνας: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Αναγέννηση Χαλκηδόνας (1-1)1-4. «Καλοκαιρινές» εμφανίσεις... «βαρυχειμωνιάτικα» σκορ

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας «φιλική» ήττα με το ίδιο «βαρύ», όχι όμως και απόλυτα αντικειμενικό σκορ 1-4... Αυτή τη φορά φιλοξενούμενη ήταν η Αναγέννηση Χαλκηδόνας, νεοφώτιστη ομάδα της Α1 της ΕΠΣΜ.
Η Πέλλα που ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο μέρος, με κατοχή, με καλή κυκλοφορία, είχε τις φάσεις, όχι όμως το καθαρό μυαλό δημιουργικά και την ευστοχία στις ευκαιρίες να πάρει σαφές προβάδισμα στο σκορ. Αρκέστηκε μόνο να προηγηθεί με γκολ-δώρο της άμυνας της Χαλκηδόνας, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί παραγωγικότερα την υπεροχή της.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων από πλευράς τερμάτων εκκωφαντική, αφού πρώτα δημιούργησαν μια δυο υποψίες ευκαιριών χωρίς όμως τελικές προσπάθειες, όχι μόνο ισοφάρισαν στο πρώτο ημίχρονο με στημένο από στιγμιαία ασυνεννοησία στην άμυνα της Πέλλας, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι αλλαγές φαίνεται να αποσυντόνισαν αμυντικά περισσότερο τους γηπεδούχους που έκαναν και τις περισσότερες μετά το 60', με ένα στημένο και πάλι και με δύο γρήγορες αντεπιθέσεις κατάφεραν να πετύχουν μια ανέλπιστα ευρεία νίκη. 
Τα τέρματα πέτυχαν για τους γηπεδούχους ο Αρδάλης στο 15', ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Σαπάνης(20',80'), ο Φώτος(70') και ο Ζαρμπής(85'). Για την Πέλλα και με το σκορ ισόπαλο, είχε δοκάρι ο Καμπούρης σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60'.
Η Πέλλα δουλεύει από προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι, βελτιώνεται και προσπαθεί να δεθεί φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα της χρειάζεται χρόνος, συνέπεια στις προπονήσεις, αγώνες προετοιμασίας, ομαδική προσπάθεια και δουλειά. Με τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις να είναι σε 20 περίπου μέρες, οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για να εμφανιστεί πανέτοιμη είναι με το μέρος της. Η αλήθεια είναι τα σκορ των δύο φιλικών την τιμώρησαν πολύ αυστηρά και υπερβολικά, με βάση ακόμη κι αυτή την πρώιμη ανέτοιμη αγωνιστικά εικόνα που παρουσίασε. Αλλά οι φιλικοί αγώνες εκτός από προετοιμασίας, εξάγουν και διδάγματα...
Η Αναγέννηση μπορεί να φαινόταν πιο παθητική στο παιχνίδι της στη μεγαλύτερη διάρκεια, ήταν όμως πολύ πιο έτοιμη και ξεσφιγμένη, είχε την φρεσκάδα, την ποιότητα και την καλή εικόνα μιας έξυπνης ομάδας που έπαιζε εκτός έδρας, με το βάρος μεσοαμυντικά και με γρήγορες και επικίνδυνες αντεπιθέσεις, έψαξε και  τελείωσε αποτελεσματικά τις καλές φάσεις που δημιούργησε. Παρόμοια εικόνα είχε και στο εντός έδρας φιλικό με τα Τρίκαλα, παρότι σ' εκείνο ήταν αυτή που το πλήρωσε με μια βαριά και άδικη ήττα.
Χωρίς σοβαρά προβλήματα εκτός της ζέστης η διαιτητική τριπλέτα Ραμπούση, Γιάγκου και Παροτσίδη.
Για την Πέλλα ξεκίνησαν: Δεληχατζής, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας Η., Βασιλάκογλου, Παπαδόπουλος Γ., Τοπάλης, Μπουράκης, Αρδάλης, Πολυχρονόπουλος, Κατσαμακτσής. Αγωνίστηκαν: Αλευρούδης, Λαμπρούδης, Πλιόγκας Γ., Μαλόλλι, Πρέτσι, Καμπούρης, Βογιατζής, Παναγιωτέλης, Γερμανούδης, Πιτσάρης, Κωνσταντινίδης, Αλμπάνης.
Το προγραμματισμένο φιλικό με την Αναγέννηση της ερχόμενης Τετάρτης ματαιώνεται, αφού η ομάδα των Γιαννιτσών ζήτησε την ματαίωση, εξαιτίας της κούρασης των ποδοσφαιριστών της όπως αυτή φάνηκε στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό και την ήττα με 2-1. Αν βρεθεί αντίπαλος, θα αναπληρωθεί το αγωνιστικό κενό που προέκυψε...



















Δεν υπάρχουν σχόλια: