Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλικός Αγώνας: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Αγροτικός Αστέρας (1-2)1-5. Ανταγωνιστικός για 75 λεπτά...

Ένα πολύ όμορφο φιλικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία σήμερα να παρακολουθήσουν οι ελάχιστοι θεατές του γηπέδου της Πέλλας, με τον ανώτερο και ποιοτικό Αγροτικό Αστέρα να φεύγει τελικά νικητής με το ευρύ 1-5.
Ο Αγροτικός Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο σε ολόκληρο το 90λεπτο, όμως η Πέλλα του έβαλε πολύ δύσκολα τα πρώτα 75 λεπτά του αγώνα.
Πολύ αμφίρροπο το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Ευόσμου έχοντας την κατοχή και την υπεροχή, να επιβάλλει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα και την Πέλλα όμως να ανταποκρίνεται επάξια στις πρωτόγνωρες για ερασιτεχνικό επίπεδο συνθήκες του αγώνα. Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, πολλές μεγάλες φάσεις δεν υπήρξαν σ' αυτό το πρώτο μέρος που είχε δύναμη, πάθος και άριστη τακτική από τους δύο αντιπάλους, κι όσες απ' αυτές δημιουργήθηκαν με προϋποθέσεις, κατέληξαν τελικά στα δίχτυα των δύο ομάδων. Η αρχή έγινε στο 13' με ένα πανέξυπνο πλασέ του Ράπτη απ΄ το ύψος της μεγάλης περιοχής, που έβαλε του φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Η άμεση η απάντηση της Πέλλας στο 18', όταν από καταπληκτική πάσα του Τάσου Μπρατσούδη στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο κορυφαίος σήμερα των γηπεδούχων Γιώργος Παπαδόπουλος με ιδανικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1. Οι δύο ομάδες ρίχνοντας το βάρος στη μεσαία γραμμή όπου οι μονομαχίες ήταν «ομηρικές» δίνοντας χαρακτήρα επίσημου αγώνα, συνέχισαν να κρατάνε τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από φιλόδοξες σκέψεις και επικίνδυνες καταστάσεις. Ο Μηνάς στο 32' με εκπληκτικό δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους καλύτερους φιλοξενούμενους, κι από το «μάτι της βελόνας» έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας της Πέλλας γράφοντας το 1-2. Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το παιχνίδι εξακολούθησε να έχει γρήγορο ρυθμό, όμως οι μεγάλες φάσεις έλειψαν μπροστά από τα δύο τέρματα. Μία μόλις η αξιοσημείωτη, σε μια προσωρινή σύγχιση στην άμυνα της Πέλλας μετά από από κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αλευρούδη και στην συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του.
Ο ρυθμός ξέφρενος και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με πιο ισορροπημένη εικόνα και τους γηπεδούχους να δείχνουν πιο απαιτητικοί τουλάχιστον μέχρι το 75ο λεπτό, διάστημα όμως που δύσκολα βρίσκεις να αναφέρεις αξιοσημείωτες φάσεις και ευκαιρίες. Από το 70' και μετά ήταν το διάστημα όπου οι δύο ομάδες άρχισαν να κάνουν τις περισσότερες αλλαγές(η Πέλλα είχε κάνει ήδη νωρίτερα τις πρώτες), μ' αυτές των φιλοξενουμένων που αριθμητικά ήταν περισσότερες, να μην επηρεάζουν σε καμία περίπτωση την ομοιογένεια, την τακτική και την λειτουργία της ομάδας. Το αντίθετο μάλιστα... Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν, με την φρεσκάδα και την ποιότητά τους, έδειχναν να ανεβάζουν κι άλλο τον ήδη γρήγορο ρυθμό που επέβαλε η ομάδα του Ευόσμου από το πρώτο κιόλας λεπτό. Η Πέλλα έδειχνε πιο ασύνδετη σ' αυτό το χρονικό σημείο, αλλά και πάλι στεκόταν αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων. Στο 75' όμως μετά από εξαιρετική επίθεση του Αγροτικού Αστέρα και κοντινό πλασέ και με την βοήθεια της τύχης στο 87', όταν η μπάλα στο σουτ εκτός περιοχής βρήκε σε σώμα αμυντικού της Πέλλας αλλάζοντας πορεία, ο Καναδός μεσοεπιθετικός Γκάμπριελ Αποστόλ χρίστηκε δύο φορές σκόρερ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Το «κερασάκι στην τούρτα» για τους φιλοξενούμενους, το έβαλε με ωραία ατομική προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή στις καθυστερήσεις ο Δημουλάκης. Στο τελευταίο τέταρτο εκτός των τριών τερμάτων, οι φιλοξενούμενοι έχασαν και 1-2 ακόμη καλές ευκαιρίες.
Στα θετικά αποτιμάται η σημερινή αγωνιστική παρουσία της Πέλλας με το τελικό σκορ να την αδικεί και να «υπερβάλλει» αρκετά, έχοντας απέναντι έναν πανίσχυρο, πληθωρικό και πολύ ποιοτικό αντίπαλο, που δεν κατέβασε λεπτό την ταχύτητα και τον ρυθμό του μέχρι το τελικό σφύριγμα. Οι αλλαγές όπως και στο παιχνίδι του Ευόσμου, ήταν αυτές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την τελική έκβαση του σκορ...
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Γιουματζίδη, Χατζηλιόντα, Βασιλειάδη.
Ξεκίνησαν για την Πέλλα: Αλευρούδης, Μπουράκης, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου, Παπαδόπουλος Γ., Καμπούρης, Καρατζιάς, Πρέτσι, Πολυχρονόπουλος, Μπρατσούδης Τ.. Αγωνίστηκαν: Κιοσελάκης, Γεωργιάδης, Ριζόπουλος, Πλιόγκας Γ, Λαμπρούδης, Παναγιωτέλης, Στάγκος, Γερμανούδης.
Μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησε μπάρμπεκιου με τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες των δύο ομάδων να συζητούν γενικότερα για ποδοσφαιρικά θέματα και τους Θεσσαλονικείς  να φεύγουν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την φιλοξενία. 































Δεν υπάρχουν σχόλια: