Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλικός Αγώνας: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Φίλιππος Ελεούσας (3-0)4-1. Φιλική νίκη... εμφανούς βελτίωσης

Φιλική εντός έδρας νίκη με σκορ 4-1 για τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας με αντίπαλο τον Φίλιππο Ελεούσας, αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουν ο Γιάννης Χαρπίδης και οι ποδοσφαιριστές του, είναι η εμφανής βελτίωση και η καλή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα σε ικανοποιητικά μεγάλη διάρκεια του παιχνιδιού σε αρκετούς τομείς.
Η Πέλλα που κυριάρχησε σε ολόκληρο το παιχνίδι με το σκορ, χωρίς αυτό να είναι το ζητούμενο σήμερα όπως και σε κανένα φιλικό προετοιμασίας, να φαντάζει πολύ φτωχό συγκριτικά με ότι δημιούργησαν και έχασαν οι ποδοσφαιριστές της.
Μετά το πρώτο τέταρτο που είχε σχετικά αργό και αναγνωριστικό ρυθμό, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα απόδοση και ταχύτητα και με πολύ καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη, παρήγαγαν πολλές φάσεις μπροστά στο τέρμα της Ελεούσας, που στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση κάποιες στιγμιαίες εκλάμψεις περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Τρία τέρματα για την Πέλλα στο πρώτο ημίχρονο, με τον συνήθη ύποπτο και σκόρερ των φιλικών αγώνων Δημήτρη Αρδάλη να επιτυγχάνει τα δύο απ' αυτά(8',38), ενώ ενδιάμεσα και ο Χρήστος Ριζόπουλος είχε προλάβει να βρει κι αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα(22').
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι καθολική κατοχή και υπεροχή για τους γηπεδούχους, που όμως έδειχναν περισσότερο να ψάχνουν την σωστή κυκλοφορία και κίνηση μέσα στο γήπεδο και λιγότερο την επιδίωξη για επίτευξη κι άλλων τερμάτων. Οι φιλοξενούμενοι μετά τις πρώτες αλλαγές των δύο ομάδων και τον σχετικό αποσυντονισμό των γραμμών που συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, παρουσιάστηκαν ελαφρώς πιο φιλόδοξοι και κατάφεραν με ωραία αντεπίθεση και εκτέλεση, να μειώσουν το σκορ με τον Παρασχάκη(55'). Η απάντηση της Πέλλας άμεση μετά από υποδειγματική επίθεση, ο Πρέτσι από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 4-1(57'). Αρκετές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους και στο δεύτερο ημίχρονο, όχι όμως στον αριθμό και το μέγεθος αυτών του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο προσανατολισμός έδειχνε διαφορετικός. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περισσότερες φορές απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο κι αυτοί με τη σειρά τους την περιοχή της Πέλλας, εντούτοις ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις και οι επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησαν για να απειλήσουν.
Δύο δοκάρια για την Πέλλα ένα σε κάθε ημίχρονο, το πρώτο με τον Ψαρά και το δεύτερο με τον Αρδάλη.  
Πρόσημο θετικό για την σημερινή παρουσία της Πέλλας, με τις όποιες αδυναμίες να μπορούν να βελτιωθούν στο επόμενο 15νθημέρο μέχρι την έναρξη των πρώτων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με την Ελεούσα παρά την διαφορά δυναμικότητας, να δείχνει κι αυτή ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους της εύκολα ή δύσκολα, βασιζόμενη στην εμπειρία και τις παραστάσεις κάποιων ποδοσφαιριστών της.
Ξεκίνησαν για την Πέλλα: Δεληχατζής, Παπαδόπουλος, Πλιόγκας Η., Καμπούρης, Βασιλάκογλου, Αρδάλης, Ψαράς, Καρατζιάς, Ριζόπουλος, Μπρατσούδης Τ., Βογιατζής. Αγωνίστηκαν: Αλευρούδης, Γερμανούδης, Πρέτσι, Πλιόγκας Γ., Μπουράκης, Κωνσταντινίδης, Πιτσάρης, Αλμπάνης.









Δεν υπάρχουν σχόλια: