Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

«Απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με το χιλιοπαιγμένο έργο των μετακλητών»

Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της σύγκρουσης ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων παίχτηκε σήμερα, έπειτα από έγγραφο του υπουργείου Επικρατείας που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορά το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρει ότι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου το κόστος των μετακλητών έφτασε τα 17 εκατ. ευρώ. Σφοδρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία «με την αγαστή συνεργασία του κ. Κωνσταντινόπουλου από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν εκ νέου να δημιουργήσουν εντυπώσεις με το χιλιοπαιγμένο έργο των μετακλητών».
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τις ανακοινώσεις αυτές «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί αθρόων προσλήψεων» εκ μέρους του υπουργού Επικρατείας, και θυμίζει ότι επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «οι μετακλητοί του είχαν καταλάβει δύο ορόφους».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποφεύγει να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις για:
- την αυτοκρατορική δομή «Προεδρία της Δημοκρατίας του επιτελικού κράτους» του με 450 απασχολούμενους!
- την αύξηση του αριθμού των μετακλητών της κυβέρνησης με το «επιτελικό κράτος» του.
- τις αυξήσεις των αποδοχών όλων των μετακλητών, ανεξαρτήτως προσόντων!
- την κατάργηση των ασυμβίβαστων για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας στις θέσεις των μετακλητών
- την κατάργηση της διαβάθμισης των θέσεων των μετακλητών, προβλέποντας (στο πλαίσιο της αριστείας προφανώς…) ως προϋπόθεση την απλή κατοχή απολυτηρίου Λυκείου.
Και σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη κυβέρνηση που επέβαλε «την πλήρη διαφάνεια και προχώρησε στον εξορθολογισμό του αριθμού και των αποδοχών των μετακλητών».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργού Επικρατείας, αναφέρει ότι η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που προχώρησε στην πλήρη καταχώριση των πάσης φύσεως μετακλητών στην Απογραφή, βάζοντας τέρμα στις μακροχρόνιες πρακτικές αδιαφάνειας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Επίσης ότι προχώρησε στη μείωση των αποδοχών των μετακλητών μέσω της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι στο έγγραφο που «φέρεται να έχει διαβιβάσει ο Υπουργός Εσωτερικών γίνεται αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη χωρίς να διαχωρίζεται το κόστος των μετακλητών από τους μόνιμους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού».
«Αλήθεια, μετακλητοί υπάλληλοι είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν επί σειρά ετών στη διαχείριση του Μεγάρου Μαξίμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους διόρισε;», ρωτούν
Τέλος, σχολιάζουν το γεγονός ότι γίνεται «αναφορά στη συνολική μισθολογική δαπάνη των Υπουργών που υπάγονταν στον Πρωθυπουργό χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ των μετακλητών και των μόνιμων υπαλλήλων που υπηρετούν με απόσπαση».
Και καταλήγουν: «Ας εξηγήσει κάποιος σε όσους δυσκολεύονται να το κατανοήσουν ότι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ούτως ή άλλως από τον κρατικό προϋπολογισμό και η απόσπασή τους δεν προκαλεί περαιτέρω επιβάρυνση».
Η απάντηση Γεραπετρίτη στον Οδ. Κωνσταντινόπουλο
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητούσε να μάθει το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων και σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, οι μετακλητοί που υπηρετούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 έως το α' εξάμηνο του 2019, κόστισαν σχεδόν 17 εκατ., ενώ στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού το κόστος έφτασε τα 8.977.434,53 ευρώ.
Επίσης αναφέρεται ότι οι μετακλητοί και σύμβουλοι στο γραφείο του τότε Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη κόστισαν 1.896.463,10 ευρώ, ενώ το κόστος της μισθολογικής δαπάνης στα γραφεία του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Αλέκου Φλαμπουράρη έφτασε τα 2.001.000 και 1.291.000 αντίστοιχα.
Την απάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: