Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Σε απόγνωση οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου

Επίσκεψη σε συνεταιρισμούς χώρους συλλογής στην Πέλλα και στα χωράφια καλλιέργειας ροδάκινου, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πέλλας και δημοτικός σύμβουλος Στάθης Καστερίδης. 
Ενημερώθηκε για την δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ασθενειών (μονίλια) που δεν μπορούν να καταπολεμηθούν με φαρμακευτικά μέσα. Η εικόνα σε χώρους συλλογής και στα χωράφια, επιβεβαίωσαν μια τραγική κατάσταση.
Οι κόποι της χρονιάς καταλήγουν στο χώμα επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των ροδακινοπαραγωγών (συμπύρηνου ροδάκινου) εξαιτίας και των πολύ χαμηλών τιμών.
Υπάρχει λοιπόν άμεση ανάγκη γρήγορης εκτίμησης και αποζημίωσης ικανής να καλύψει την τεράστια οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί. Οι καρποί που συνεχίζουν να σαπίζουν στα δέντρα καθιστώντας το προϊόν χαμηλής ποιότητας και μη εμπορεύσιμο, δημιουργούν σωρευτικά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο και μαζί με την υπάρχουσα κατάσταση σε όλη την παραγωγική αλυσίδα του εμπορίου και των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι σίγουρο πως φετινός χειμώνας προβλέπεται σκληρός.
Στόχος των βουλευτών Πέλλας και όλων των αρμοδίων υπηρεσιών είναι η άμεση στήριξη των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου. Οι εξελίξεις στην υγεία, η αδυναμία και η έλλειψη στις εξαγωγές και η γενικότερη οικονομική κατάσταση πολλών επαγγελματικών τάξεων καθιστούν αναγκαία κάθε προσπάθεια λύσης προς την κατεύθυνση υποστήριξης με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: